Τρίτη, 28 Ιουνίου 2022

Ότι καλύτερο έχετε δοκιμάσει: Τα πιο αφράτα και ζουμερά μπιφτέκια χωρίς ψωμί και χωρίς βρώμη

Θα γλείφετε και τα δάχτυλά σας!

19 Μαΐου 2022 12:11
Ότι καλύτερο έχετε δοκιμάσει: Τα πιο αφράτα και ζουμερά μπιφτέκια χωρίς ψωμί και χωρίς βρώμη
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τα μπιφτέκια είναι από τα αγαπημένα φαγητά μικρών και μεγάλων. Με τα κατάλληλα μυστικά και την ιδανική συνταγή, μπορούν μάλιστα να απογειωθούν γευστικά και να αρέσουν ακόμα και στους πιο απαιτητικούς.

Ανακαλύψτε την παρακάτω συνταγή για μπιφτέκια αφράτα και ζουμερά χωρίς ψωμί και θα θέλετε να την φτιάχνετε ξανά και ξανά.

Υλικά

  • 1 κιλό κιμάς
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια
  • 1 ντομάτα τριμμένη
  • 2 κ.σ. γιαούρτι
  • 1/2 κ.γλ. κύμινο
  • 1 κ.γλ. ρίγανη
  • 2 αυγά
  • 1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  • αλάτι
  • πιπέρι

Ότι καλύτερο έχετε δοκιμάσει: Τα πιο αφράτα και ζουμερά μπιφτέκια χωρίς ψωμί και χωρίς βρώμη

Εκτέλεση

  • Τρίβουμε τα κρεμμύδια σε ένα μεγάλο μπολ ( αφήνουμε μέσα όλο το ζουμί που θα βγεί γιατι βοηθάει πολύ στο να γίνουν αφράτα τα μπιφτέκια)
  • Τρίβουμε και την ντομάτα
  • Προσθέτουμε το γιαούρτι , τα αυγά , κύμινο , ρίγανη , αλάτι , πιπέρι και το μπέικιν
  • Ανακατεύουμε καλά και βάζουμε μέσα τον κιμά
  • Ζυμώνουμε για αρκετή ώρα ( επίσης ένα μυστικό για αφρατα μπιφτέκια ή κεφτεδάκια!!)
  • Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για 1 με 2 ώρες ( όλη νύχτα ακόμα καλύτερα)
  • Πλάθουμε μεγάλα μπιφτέκια και τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλ
  • Ψήνουμε 180 αέρα και από τις 2 πλευρές

Πηγαίντε τα μπιφτέκια σε... άλλο επίπεδο: Το μυρωδικό στη σχάρα που «απογειώνει» τη γεύση τους

Τα μπιφτέκια και τα burger είναι ένα φαγητό ιδιαίτερα αγαπητό σε μικρούς και μεγάλους και είναι ένα από τα πιο απλά και νόστιμα φαγητά που μπορεί να φτιάξει ακόμη και ένα εργένης.

Κι όμως, όσο περίεργο κι αν σας φαίνεται ακόμη και σε ένα τέτοιο φαγητό μπορεί να κάνουμε λάθη, για παράδειγμα, δείτε εδώ για ποιο λόγο δεν πρέπει να βάζετε σκόρδο στα μπιφτέκια σας. Ωστόσο, υπάρχουν και κάποια μικρά μυστικά που μπορούν να απογειώσουν το γεύμα σας κι ένα τέτοιο θα σας δείξουμε και σήμερα.

Το καλοκαίρι ενδείκνυται για μπαρμπεκιού και ψήσιμο στη σχάρα, τι μπορείτε όμως να κάνετε για να βγουν πιο ζουμερά και γευστικά τα μπιφτέκια σας;

Πριν τα βάλετε στη σχάρα μπορείτε να ρίξετε κάρβουνα δενδρολίβανο ή θυμάρι, ή λουίζα. Τα μυρωδικά αυτά θα δώσουν μια πιο έντονη γεύση στα μπιφτέκια σας και μια ιδιαίτερη μυρωδιά καπνιστού. Την επόμενη φορά λοιπόν που θα ψήσετε μπιφτέκια ξέρετε τι πρέπει να κάνετε.

μπιφτεκια-μαγειρεμα

Το μυστικό με το γάλα που θα απογειώσει τα μπιφτέκια σας

Τα μυστικά στον τομέα της μαγειρικής δεν σταματούν ποτέ και πάντα μας εκπλήσσουν. Ακόμη και για το πιο απλό φαγητό υπάρχει ένα μυστικό που θα το αναβαθμίσει, όπως τα μπιφτέκια.

Μπορεί θεωρητικά να ανήκει στην κατηγορία με τα απλά φαγητά που μπορεί να φτιάξει κι ένας εργένης ή ένας φοιτητής αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν υπάρχουν κάποια σημεία "κλειδιά" που θα απογειώσουν την γεύση τους. Αυτό όμως δεν είναι το μοναδικό μυστικό για τα τέλεια μπιφτέκια, δείτε εδώ τι θα συμβεί αν προσθέσετε στα μπιφτέκια σας σιμιγδάλι.

Θέλετε τα πιο αφράτα και ζουμερά μπιφτέκια; Η λύση είναι απλούστατη και κρύβεται στο γάλα. Προσθέστε στον κιμά σας περίπου 3 κουταλιές της σούπας γάλα φρέσκο ή εβαπορέ και τα μπιφτέκια σας θα γίνουν τόσο αφράτα που ούτε καν περιμένατε.

Ο λόγος είναι πως το γάλα προσδίδει την απαραίτητη υγρασία και παράλληλα σπάει τις ίνες του κιμά με αποτέλεσμα να τον "μαλακώνει".

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share