Κυριακή, 26 Ιουνίου 2022

Το απόλυτο μυστικό για τις πατάτες φούρνου που κανένας σεφ δεν θα σας αποκαλύψει

Θα γλείφετε και τα δάχτυλά σας!

15 Μαΐου 2022 19:47
Το απόλυτο μυστικό για τις πατάτες φούρνου που κανένας σεφ δεν θα σας αποκαλύψει
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Θα σας αποκαλύψουμε τα μυστικά για να κάνετε τις πατάτες φούρνου ακόμα πιο νόστιμες και τραγανές έτσι ώστε να ξετραλαθούν όλοι όσοι τις δοκιμάσουν!

Με την ευκαιρία δείτε εδώ πως θα φτιάξετε παγωμένο γλυκό ψυγείου με ζαχαρούχο γάλα και άλλα 3 υλικά έτοιμο σε χρόνο ρεκόρ.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τους σεφ, για ακόμα πιο νόστιμες πατάτες φούρνου βράστε τις νωρίτερα, δηλαδή 5 λεπτά πριν τις βάλετε στο ταψί με κρεμμύδι και ζωμό βοδινού (από κύβο μαγειρικής). Για ψητές πατάτες-express, εάν έχετε φούρνο μικροκυμάτων ψήστε τις με την φλούδα.

Τρυπήστε τις σε δύο τρία σημεία με το πιρούνι και ψήστε τις για 8 λεπτά από κάθε πλευρά. Μετά κόψτε τις στη μέση και προσθέστε αρωματικό βούτυρο. Για ψητές πατάτες σε αλουμινόχαρτο μπορείτε να τις τοποθετήσετε και στην χόβολη του μπάρμπεκιου.

Το απόλυτο μυστικό για τις πατάτες φούρνου που κανένας σεφ δεν θα σας αποκαλύψει

Για ακόμα πιο νόστιμο πουρέ προσθέστε τριμμένο τυρί. Αν δε σκοπεύετε να τον σερβίρετε αμέσως, καλύψτε την επιφάνειά του με γάλα και μετά ανακατέψτε τον.

Για τέλειες τηγανιτές πατάτες, αν τις έχετε καθαρίσει αλλά δε σκοπεύετε να τις τηγανίσετε αμέσως, βάλτε τις σε αλατισμένο νερό για να μη μαυρίσουν. Αν έχετε χρόνο καθαρίστε τις και αφήστε τις για 2 ώρες σε γαβάθα με μπίρα και μετά σουρώστε τις.

Προσοχή: Μην χρησιμοποιείτε παλιές πατάτες που έχουν φύτρες, γιατί μπορεί να πάθετε δηλητηρίαση! Ωστόσο, αν θέλετε να φτιάξετε κάτι διαφορετικό, δείτε εδώ μια συνταγή με πατάτες και λαχανικά.

Πατάτες φούρνου τσακιστές

  • 15 πατάτες baby φρέσκες
  • ελαιόλαδο
  • άνθος αλατιού
  • δεντρολίβανο
  • ρίγανη

Εκτέλεση

  • Για τις τσακιστές πατάτες φούρνου, πλένουμε πρώτα τις μικρές πατάτες και τις βράζουμε με την φλούδα τους για 15 λεπτά.
  • Μία μία τις σπάμε και τις τσακίζουμε ελαφρά με βαρύ αντικείμενο. Να ανοίξουν στα πλάγια. Τις βάζουμε σε ταψί, πασπαλίζουμε με αλάτι και βότανα και ραντίζουμε με μπόλικο λάδι. Ψήνουμε σε δυνατό φούρνο μέχρι να ροδίσουν και να τραγανίσουν σαν τις τηγανητές.



 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share