"Μεσογειακό" κοτόπουλο με ελιές, ντοματίνια και 1 υλικό "έκπληξη" που θα το απογειώσει
Μία πρωτότυπη και λαχταριστή συνταγή
3 Μαΐου 2022
16:17
Λαχταριστά μπουτάκια κοτόπουλου ψημένα στον φούρνο με κόκκινο κρασί, ελιές και ντοματίνια. Σερβίρεται με ρύζι ή ζυμαρικά για ένα ξεχωριστό καθημερινό γεύμα, που κανείς δεν θα μπορεί να αντισταθεί σε ένα δεύτερο πιάτο. Παράλληλα, δείτε τη συνταγή για κοτόπουλο κρασάτο με μανιτάρια.
Υλικά
- 8 μπουτάκια κοτόπουλου
- 3 κόκκινα κρεμμύδια, κομμένα σε χοντρές φέτες
- 150 γρ. ελιές μαύρες, χωρίς κουκούτσι
- 500 γρ. ντοματίνια
- 2 πιπεριές κόκκινες, σε λωρίδες
- 4 σκελίδες σκόρδο, σπασμένες, καθαρισμένες
- 1 κουτ.γλυκού κύμινο σκόνη
- 1 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
- 1 κουτ. γλυκού μαραθόσπορους
- 4 κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο
- ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι
- 1 κουτ. σούπας φρέσκο θυμάρι
- 250 ml κόκκινο ξηρό κρασί
- 1 μικρή χούφτα μαϊντανό
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα.
- Ρίχνουμε τα μπουτάκια κοτόπουλου μαζί με τα κρεμμύδια, τις ελιές, τα ντοματίνια και τις πιπεριές σε ένα μεγάλο μπολ.
- Αλατοπιπερώνουμε ελαφρώς και ανακατεύουμε
- Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε τα μπαχαρικά, το ελαιόλαδο, το ξύσμα και τον χυμό του λεμονιού.
- Ρίχνουμε το μείγμα στο μπολ με το κοτόπουλο και ανακατεύουμε καλά.
- Αδειάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μέτριο ταψί.
- Ρίχνουμε μέσα τις σκελίδες σκόρδου, το θυμάρι, το κρασί και αλατοπιπερώνουμε.
- Ψήνουμε για 40 λεπτά, γυρίζοντας το κοτόπουλο και από την άλλη πλευρά στα πρώτα 20΄.
- Ξεφουρνίζουμε το φαγητό, το αφήνουμε να σταθεί για 5 λεπτά, το πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό και σερβίρουμε αν θέλουμε με κριθαράκι ή λιγκουίνι.