Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

"Μεσογειακό" κοτόπουλο με ελιές, ντοματίνια και 1 υλικό "έκπληξη" που θα το απογειώσει

Μία πρωτότυπη και λαχταριστή συνταγή

3 Μαΐου 2022 16:17
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Λαχταριστά μπουτάκια κοτόπουλου ψημένα στον φούρνο με κόκκινο κρασί, ελιές και ντοματίνια. Σερβίρεται με ρύζι ή ζυμαρικά για ένα ξεχωριστό καθημερινό γεύμα, που κανείς δεν θα μπορεί να αντισταθεί σε ένα δεύτερο πιάτο. Παράλληλα, δείτε τη συνταγή για κοτόπουλο κρασάτο με μανιτάρια.

Υλικά

  • 8 μπουτάκια κοτόπουλου
  • 3 κόκκινα κρεμμύδια, κομμένα σε χοντρές φέτες
  • 150 γρ. ελιές μαύρες, χωρίς κουκούτσι
  • 500 γρ. ντοματίνια
  • 2 πιπεριές κόκκινες, σε λωρίδες
  • 4 σκελίδες σκόρδο, σπασμένες, καθαρισμένες
  • 1 κουτ.γλυκού κύμινο σκόνη
  • 1 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
  • 1 κουτ. γλυκού μαραθόσπορους
  • 4 κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο
  • ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι
  • 1 κουτ. σούπας φρέσκο θυμάρι
  • 250 ml κόκκινο ξηρό κρασί
  • 1 μικρή χούφτα μαϊντανό

'Μεσογειακό' κοτόπουλο με ελιές, ντοματίνια και κόκκινο κρασί

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα.
  • Ρίχνουμε τα μπουτάκια κοτόπουλου μαζί με τα κρεμμύδια, τις ελιές, τα ντοματίνια και τις πιπεριές σε ένα μεγάλο μπολ.
  • Αλατοπιπερώνουμε ελαφρώς και ανακατεύουμε
  • Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε τα μπαχαρικά, το ελαιόλαδο, το ξύσμα και τον χυμό του λεμονιού.
  • Ρίχνουμε το μείγμα στο μπολ με το κοτόπουλο και ανακατεύουμε καλά.
  • Αδειάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μέτριο ταψί.
  • Ρίχνουμε μέσα τις σκελίδες σκόρδου, το θυμάρι, το κρασί και αλατοπιπερώνουμε.
  • Ψήνουμε για 40 λεπτά, γυρίζοντας το κοτόπουλο και από την άλλη πλευρά στα πρώτα 20΄.
  • Ξεφουρνίζουμε το φαγητό, το αφήνουμε να σταθεί για 5 λεπτά, το πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό και σερβίρουμε αν θέλουμε με κριθαράκι ή λιγκουίνι.
 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share