Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Λιώνει στο στόμα: Τυρόπιτα με ζύμη τάρτας, 4 τυριά και καρύδια έτοιμη σε χρόνο ντε τε

Απολαυστική!

2 Μαΐου 2022 11:44
Λιώνει στο στόμα: Τυρόπιτα με ζύμη τάρτας, 4 τυριά και καρύδια έτοιμη σε χρόνο ντε τε
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μια εύκολη έξτρα τυρένια τυρόπιτα που γίνεται μέχρι να καθαρίσετε τη σαλάτα. Ιδανική για πρωινό, μεσημεριανό, βραδινό και… τσιμπολόγημα! Έχει 4 τυριά, κρέμα γάλακτος, ενω το μυστικό κρύβεται στα καρύδια. Παράλληλα, δείτε τη συνταγή για την ανατολίτικη αρωματική τυρόπιτα.

Υλικά

  • 1 συσκευασία έτοιμο φύλλο ζύμης για τάρτα
  • 300 ml κρέμα γάλακτος
  • 100 γρ. τυρί κρέμα
  • 100 γρ. μπλε τυρί ή γκοργκοντζόλα, λιωμένο με πιρούνι
  • 50 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • 100 γρ. γραβιέρα Κρήτης, χοντροτριμμένη
  • 2 αβγά
  • 50 γρ. καρυδόψιχα
  • λίγο σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο
  • λίγο βούτυρο για το ταψί
  • λίγο ελαιόλαδο για το τηγάνι

Λιώνει στο στόμα: Τυρόπιτα με ζύμη τάρτας, 4 τυριά και καρύδια έτοιμη σε χρόνο ντε τε

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180οC. Βουτυρώνετε μια στρογγυλή ταρτιέρα ή ένα μακρόστενο ταψάκι και απλώνετε μέσα το φύλλο ζύμης για τάρτα καλύπτοντας τον πάτο και τα πλαϊνά.
  • Σε ένα μπολ χτυπάτε την κρέμα γάλακτος με τα αβγά και ανακατεύετε μέσα πρώτα το τυρί κρέμα, μετά το μπλε τυρί, την παρμεζάνα και τέλος, τη γραβιέρα.
  • Απλώνετε το μίγμα ομοιόμορφα μέσα στην τάρτα, πασπαλίζετε με τα καρύδια και το σχοινόπρασο και ψήνετε στο φούρνο μέχρι να ροδοκοκκινίσουν η ζύμη και η γέμιση της τάρτας.
  • Αφήνετε να κρυώσει λίγο και σερβίρετε σε κομμάτια που συνοδεύετε με λίγη ρόκα στο πλάι.
 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share