Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Σαν λουκουμάδες: Η πιο εύκολη συνταγή με νερό, αλάτι και αλεύρι

Θα γλείφετε και τα δάχτυλά σας!

29 Απριλίου 2022 14:56
Σαν λουκουμάδες: Η πιο εύκολη συνταγή με νερό, αλάτι και αλεύρι
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Αν έχεις λιγούρα και θες να φτιάξεις κάτι πανεύκολο και πεντανόστιμο σου έχουμε τη λύση. Το μόνο που θα χρειαστείς είναι νερό, αλάτι και αλεύρι και θα έχεις το πιο νόστιμο ζυμαράκι, σαν λουκουμά για να τον συνοδεύσεις με σοκολάτα, μέλι, ζάχαρη ή ότι άλλο θέλεις εσύ.

Παράλληλα, ανακαλύψτε 4+1 επιλογές για λαχταριστούς λουκουμάδες που θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους

Υλικά:

  • 200 ml ζεστό νερό
  • 2 φλιτζάνια + 2 κουταλιές της σούπας άζυμο αλεύρι σίτου (το φλιτζάνι που χρησιμοποιήθηκε για τη μέτρηση ήταν τα 250 ml)
  • 1 επίπεδο κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Δες το βίντεο με την αναλυτική συνταγή

Κανένας κόπος: Φτιάξε λουκουμάδες στο σπίτι εύκολα και γρήγορα

Οι λουκουμάδες είναι υπέροχοι και τα τελευταία χρόνια έχουμε αρχίσει να πειραματιζόμαστε και περισσότερο με τα toppings δημιουργώντας γλυκές και αλμυρές εκδοχές τους που πραγματικά είναι πεντανόστιμες! Όλα, όμως, ξεκινάνε απ’ τον λουκουμά σαν λουκουμά. Κι επειδή το βασικό συστατικό του πιάτου μας δεν γίνεται να μην είναι επιτυχημένο, ψάξαμε και βρήκαμε την καλύτερη συνταγή για ζύμη για λουκουμάδες.

Απ’ την στιγμή που θα φτιάξεις τη ζύμη και θα ψήσεις τους λουκουμάδες, αφήνουμε πάνω σου τον συνδυασμό των υλικών. Μπορείς να ξεκινήσεις με αλμυρό και να τελειώσεις με γλυκούς λουκουμάδες κλασικά με μέλι και καρύδια ή πραλίνα σοκολάτας!

σπιτικοί λουκουμάδες

Τα υλικά για τη ζύμη για λουκουμάδες:

  • 250 ml χλιαρό γάλα
  • 250 ml χλιαρό νερό
  • 15 γραμμάρια ξηρή μαγιά
  • 450 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη
  • Μια πρέζα αλάτι
  • 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • Λάδι για τηγάνισμα

Πώς θα το φτιάξεις;

Βάζουμε στο μπολ του μίξερ τη μαγιά με το νερό και ανακατεύουμε μ’ ένα πιρούνι. Αφήνουμε 5 λεπτά για να διαλυθεί η μαγιά.
Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά για τη ζύμη και χτυπάμε για 2 λεπτά μέχρι να χυλώσει το μείγμα.
Αφήνουμε τη ζύμη σκεπασμένη με μεμβράνη για τουλάχιστον 1 ώρα μέχρι να φουσκώσει.
Βάζουμε σ’ ένα βαθύ σκεύος να κάψει αρκετό λάδι, και σιγά σιγά παίρνουμε μ’ ένα κουτάλι ποσότητα απ’ τη ζύμη και τη βυθίζουμε στο λάδι.
Αφήνουμε τον κάθε λουκουμά στο λάδι μέχρι να χρυσαφίσει.
Όσους λουκουμάδες αφαιρούμε απ’ το λάδι, τους βάζουμε σε αντικολλητικό χαρτί, για ν’ απορροφηθεί το πολύ λάδι.
Σερβίρουμε με το topping της επιλογής μας!

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share