Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Λαχταριστές φαρφάλες με βινεγκρέτ ντομάτας, σκόρδο και βασιλικό

Ακαταμάχητες!

28 Απριλίου 2022 14:02
Λαχταριστές φαρφάλες με βινεγκρέτ ντομάτας, σκόρδο και βασιλικό
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Αυτή η συνταγή για μακαρόνια είναι εμπνευσμένη από την Ιτάλια και είναι η απόλυτη πρόταση για το οικογενειακό γεύμα ή και για κάποια φιλική αυνάθροιση με τη παρέα ενός καλού κόκκινου κρασιού. Παράλληλα, δείτε συνταγή για λαζάνια στο φούρνο με κιμά και ανθότυρο

Υλικά

  • 1 πακέτο (500 γρ.) φαρφάλες ή άλλα μικρόσχημα ζυμαρικά της αρεσκείας μας
  • 2 μέτριες, ώριμες ντομάτες
  • 2 κουτ. σούπας βαλσαμικό ξίδι
  • 80 ml ελαιόλαδο
  • 1/2 φλιτζ. τσαγιού χοντροκομμένα φύλλα φρέσκου βασιλικού (ή μαϊντανού ή δυόσμου – με διαφορετικό το καθένα γευστικό αποτέλεσμα)
  • 1 σκελίδα σκόρδου, ψιλοκομμένη
    αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 φλιτζ. τσαγιού τυρί της αρεσκείας μας, περασμένο από τη χοντρή πλευρά του τρίφτη (ταιριάζουν η φέτα, η παρμεζάνα, το κεφαλοτύρι αλλά και πιο ιδιαίτερα τυριά, όπως το πικάντικο κρασοτύρι Σίφνου ή το μελίχλωρο Λήμνου)

Λαχταριστές φαρφάλες με βινεγκρέτ ντομάτας, σκόρδο και βασιλικό

Εκτέλεση

  • Πλένουμε τις ντομάτες και τις πολτοποιούμε στο μπλέντερ. Περνάμε τον πολτό από σήτα για να απομακρύνουμε τις φλούδες και τον αδειάζουμε σε ένα μπολ.
  • Προσθέτουμε αλατοπίπερο, το βαλσαμικό, το λάδι (αφήνουμε κατά μέρος 1 κουτ. σούπας) και το μυρωδικό της αρεσκείας μας και ανακατεύουμε ελαφρώς με ένα πιρούνι. Αφήνουμε την ντοματένια βινεγκρέτ κατά μέρος.
  • Βράζουμε τις φαρφάλες σε άφθονο αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου και τις στραγγίζουμε.
  • Ζεσταίνουμε στην κατσαρόλα όπου βράσαμε τα ζυμαρικά τη 1 κουτ. λάδι που κρατήσαμε, σε μέτρια φωτιά. Σοτάρουμε το σκόρδο για 30 δευτερόλεπτα και προσθέτουμε τις στραγγισμένες φαρφάλες, τη βινεγκρέτ ντομάτας και το τυρί.
  • Μαγειρεύουμε τα υλικά για 2 λεπτά το πολύ, μέχρι να ζεσταθούν και να αναμειχθούν, ανακατεύοντας καλά. Σερβίρουμε αμέσως.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share