Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Γεμίζει ένα ταψί με πατάτες & κρεμμύδια και το βάζει στο φούρνο - Όταν το βγάλει, θα σας ανοίξει την όρεξη!

Θα γλείφετε και τα δάχτυλά σας!

27 Απριλίου 2022 16:51
Γεμίζει ένα ταψί με πατάτες & κρεμμύδια και το βάζει στο φούρνο - Όταν το βγάλει, θα σας ανοίξει την όρεξη!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τίποτα δεν συγκρίνεται με ένα ζεστό πιάτο πατάτες, ειδικά όταν εμπλέκεται μέσα και τυρί! Οι περισσότεροι άνθρωποι λατρεύουν αυτό το πιάτο.

Με την ευκαιρία ανακάλυψε εδώ το απλό κόλπο για να ξεκολλήσεις τις πατάτες που κολλάνε στο ταψί.

Από την κουζίνα στο τραπέζι, μέσα σε μισή ώρα. Αυτό το πικάντικο πιάτο με πατάτες, είναι σίγουρο ότι θα γίνει το αγαπημένο της οικογένειας!

Ρίξτε μια ματιά στην έκδοση του Jamie Oliver για dauphinoise πατάτας. Αυτό το κρεμώδες, ζεστό και γευστικό πιάτο δεν θα σας απογοητεύσει. Είναι υπέροχο και χρειάζεται μόνο 30 λεπτά για να προετοιμαστεί!

Ξεκινά με μερικές φέτες πατάτας και προσθέτει κόκκινο κρεμμύδι κομμένο σε φέτες για μια έκρηξη γεύσης. Λάβετε υπόψη σας ότι η σκληρότητα του κρεμμυδιού θα μετριαστεί, γι’ αυτό μη διστάσετε να προσθέσετε επιπλέον γεύση.

Στη συνέχεια, προσθέτει περίπου 3/4 κρέμα γάλακτος και πασπαλίζει με γενναιόδωρες ποσότητες από αλάτι και πιπέρι.

Τέλος, προσθέτει καυτό νερό από το βραστήρα πάνω από το μίγμα πατάτας-κρεμμυδιού. Ο Jamie Oliver, επιδεικνύει έναν λαμπρό, συντομότερο τρόπο, για να ξεκινήσει αμέσως η διαδικασία του μαγειρέματος.

Μόλις το ταψί γεμίσει περίπου στο 1/4 γεμάτο με βραστό νερό, ανάβει το μάτι και αφήνει τις πατάτες να μαγειρευτούν εκεί πάνω στο μαγειρικό σκεύος.

Μόλις βράσει το νερό, προσθέτει αντσούγιες για γεύση καθώς και μερικά φρεσκοτριμμένα σκόρδα. Μοσχοκάρυδο, παρμεζάνα και θυμάρι προστίθενται για να δώσουν στο πιάτο ένα πιο περίπλοκο προφίλ γεύσης, αλλά μπορείτε να το φτιάξετε σύμφωνα με τα προσωπικά σας γούστα.

Στη συνέχεια καλύπτει το πιάτο με αλουμινόχαρτο και σβήνει τη φωτιά, αφήνοντας τις πατάτες να μαγειρευτούν για περίπου 6 λεπτά.

Απομακρύνει το αλουμινόχαρτο και… ήρθε η ώρα για το τελικό βήμα! Ρίχνει μια γενναιόδωρη ποσότητα από τυρί παρμεζάνα, στη συνέχεια το βάζει στο φούρνο στους 425 βαθμούς για να πάρει την όμορφη τελική του όψη.

15 λεπτά αργότερα, σερβίρετε! Δεν είναι μόνο ένα σούπερ γρήγορο πιάτο, αλλά και ο καθαρισμός στο τέλος είναι παιχνιδάκι!

Δείτε το βίντεο

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share