Πέμπτη, 09 Φεβρουαρίου 2023

Δροσερή πασχαλιάτικη ρυζοσαλάτα με αρακά, ρύζι και πιπεριές

Πεντανόστιμη!

20 Απριλίου 2022 15:27
Δροσερή πασχαλιάτικη ρυζοσαλάτα με αρακά, ρύζι και πιπεριές
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Χορταστική σαλάτα με ρύζι, πιπεριές, αρακά και ελιές. Το απόλυτο δροσιστικό πιάτο τη περιόδο της νηστείας. Νόστιμη και υγιεινή. Παράλληλα, δείτε τη συνταγή για νηστίσιμη μακαρονάδα με σκόρδο και σουσάμι.

Υλικά

  • 1/2 κιλό ρύζι για πιλάφι (παρμπόιλντ)
  • 2 καρότα (βιολογικά), τριμμένα
  • 1/2 φλιτζ. τσαγιού πράσινη πιπεριά (στην εποχή της), κομμένη σε μικρά κυβάκια
  • 1/2 φλιτζ. τσαγιού κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης (από βαζάκι), χοντροκομμένη
  • 1 φλιτζ. τσαγιού αρακάς (φρέσκος στην εποχή του, διαφορετικά κατεψυγμένος), βρασμένος
  • 1/2 φλιτζ. τσαγιού ελιές τύπου Καλαμών, χωρίς κουκούτσι, σε ροδελίτσες
  • 1/2 φλιτζ. τσαγιού μαϊντανός (τα φύλλα), ψιλοκομμένος
  • 1/2 φλιτζ. τσαγιού άνηθος, ψιλοκομμένος
  • χυμός και ξύσμα από 1 μεγάλο λεμόνι (ακέρωτο, κατά προτίμηση βιολογικό)
  • 3-4 φρέσκακρεμμυδάκια (ολόκληρα), σε ροδέλες
  • 1/2 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο αλάτι και πιπέρι

 Δροσερή νηστίσιμη ρυζοσαλάτα με αρακά, ρύζι και πιπεριές

Εκτέλεση

  • Βράζουμε το ρύζι σε μπόλικο αλατισμένο νερό, το τραβάμε από τη φωτιά 2 λεπτά πριν από το τέλος του βρασμού που προτείνεται στο πακέτο και το στραγγίζουμε.
  • Σε φαρδιά χαμηλή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ρίχνουμε τα κρεμμυδάκια, την πράσινη πιπεριά (αν βάλουμε), το καρότο, τον αρακά.
    Ανακατεύουμε με ξύλινη σπάτουλα μέχρι να μαραθούν τα λαχανικά για περίπου 3 - 4 λεπτά και προσθέτουμε το ρύζι.
  • Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να γυαλίσει το ρύζι, ρίχνουμε την πιπεριά Φλωρίνης και τις σαρδέλες και πιπερώνουμε. Αλατίζουμε, αν χρειάζεται.
  • Επειτα από 3 λεπτά, αποσύρουμε από τη φωτιά. Τα λαχανικά μας θα είναι κρατσανιστά.
  • Προσθέτουμε τις ελιές και πασπαλίζουμε με το μαϊντανό, τον άνηθο και το ξύσμα.
  • Περιχύνουμε τη ρυζοσαλάτα με το χυμό λεμονιού.
 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share