Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Νηστίσιμη τυρόπιτα με μόνο 4 υλικά - Έτοιμη μέσα σε 5 λεπτά

Θα γλείφετε και τα δάχτυλά σας!

18 Απριλίου 2022 08:19
Νηστίσιμη τυρόπιτα με μόνο 4 υλικά - Έτοιμη μέσα σε 5 λεπτά
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μεγάλη Δευτέρα σήμερα και πολλοί είναι αυτοί που θα νηστέψουν για τις επόμενες μέρες, οπότε και θα χρειαστούν νηστίσιμες συνταγές. Παρακάτω, θα βρεις την πιο νόστιμη συνταγή για νηστίσιμη τυρόπιτα με μόνο 4 υλικά.

Με την ευκαιρία δες εδώ πως θα φτιάξεις την πιο γρήγορη τυρόπιτα.

Συστατικά

  • 500 γρ. φύλλα βηρυτού ή κρούστας
  • ηλιέλαιο
  • 400 γρ. φέτα νηστίσιμη
  • 300 ml σόδα

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Κόβουμε τα φύλλα στη μέση, λαδώνουμε 1 ταψί (30×40 εκ), βάζουμε 2 φύλλα λαδώνοντάς τα και προσθέτουμε λίγη φέτα και επαναλαμβάνουμε μέχρι να τελειώσουν τα φύλλα.
  • Τέλος λαδώνουμε γύρω-γύρω από την πίτα, την κόβουμε σε τρίγωνα κομμάτια, προσθέτουμε τη σόδα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 200 για περίπου 1 ώρα.
  • Αν θέλουμε να κάνουμε αρτύσιμη τυρόπιτα βάζουμε αρτύσιμη φέτα αντί για νηστίσιμη.

Πηγή: dimitrismichailidis.com

Πεντανόστιμα πασχαλινά νηστίσιμα κουλουράκια - Έτοιμα σε 15'

Εάν βρίσκεσαι σε νηστεία και θέλεις να φτιάξεις νόστιμα κουλουράκια για να συνοδεύσεις τον καφέ σου ή για να τα πάρεις μαζί σου στη δουλειά, τότε η παρακάτω συνταγή είναι για σένα. Ανακάλυψε πως θα φτιάξεις τα πιο νόστιμα νηστήσιμα πασχαλινά κουλουράκια μέσα σε 15'.

Υλικά

  • 400 γρ αλεύρι Γ.Ο.Χ
  • 120 γρ ζάχαρη
  • 100 γρ χυμό πορτοκάλι
  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 120 γρ ηλιέλαιο
  • 1/2 κτγ μαχλέπι
  • 2 γρ μαστίχα
  • 1/4 κτγ κακουλέ
  • 1 κτγ μπέικεν πάουντερ
  • 2 βανιλίνες

Εκτέλεση

  • Σε ένα πολυκόφτη ρίχνουμε 120γρ ζάχαρη, 1/2 κτγ κακουλέ , 2 γρ.μαστίχα, 1/2 κτγ μαχλέπι , 1 κτγ μπέικεν , 2 βανιλίνες και χτυπάμε πολύ καλά να γίνουν σκόνη
  • Τα ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτουμε 100γρ χυμό πορτοκαλιού, 120γρ ηλιέλαιο, το ξύσμα από 1 πορτοκάλι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα να ενσωματωθούν
  • Συνεχίζουμε προσθέτοντας και 400 γρ αλεύρι Γ.Ο.Χ και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μια ωραία μαλακή ζύμη
  • Σκεπάζουμε την ζύμη με μια μεμβράνη και την βάζουμε στο ψυγείο για 10 λεπτά
  • Μετά από 10 λεπτά παίρνουμε μια μικρή ποσότητα κάθε φορά (30γρ) και δίνουμε σχήμα στα κουλουράκια
  • Τα βάζουμε μέσα σε ένα ταψί με μια λαδόκολλα και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 10-12 λεπτά στους 170 c
  • Mόλις ψηθούν τα αφήνουμε για λίγο να κρυώσουν και έπειτα είναι έτοιμα να τα απολαύσουμε

Δείτε το βίντεο με την συνταγή

Πηγή: live-kitchen.gr

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share