Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Λαχταριστά πασχαλινά κουλουράκια: Το «μυστικό» με τη μαγειρική σόδα και το πορτοκάλι

Πεντανόστιμα!

15 Απριλίου 2022 09:34
Λαχταριστά πασχαλινά κουλουράκια: Το «μυστικό» με τη μαγειρική σόδα και το πορτοκάλι
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Λαχταριστά πασχαλινά κουλουράκια είναι που τραγανά απέξω και αφράτα από μέσα.Το μυστικό βρίσκεται στην μαγειρική σόδα. Αν δυσκολεύεστε με την συνταγή μπορείτε να δοκιμάστε και αυτά τα κουλουράκια με κανέλα και χωρίς ίχνος ζάχαρης.

Υλικά

Περίπου 50 κουλουράκια

  • 2 φλ. ζάχαρη
  • 4 αβγά
  • 250 γρ. βούτυρο
  • 1/2 φλ. γάλα
  • 1/2 φλ. χυμό πορτοκαλιού
  • ξύσμα πορτοκαλιού
  • 1 κιλό αλεύρι (ίσως πάρει λίγο παραπάνω)
  • 4 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 2 βανίλιες
  • 1/2 κ.γ. σόδα
  • 1/2 κ.γ. αλάτι

Μπορείτε από πάνω, πριν τα ψήσετε, να τα περάσετε με λίγο αυγό χτυπημένο, ώστε να γυαλίσουν. Συνήθως βάζουμε όλο το αυγό σε ένα μπολάκι και προσθέτω λίγο νερό, το χτυπάω καλά και περνάω τα κουλουράκια. Μπορείτε να τα περάσετε έτσι, ή με σκέτο αυγό ή με σκέτο κρόκο ή με σκέτο ασπράδι ή με λίγο γάλα ή με οποιοδήποτε συνδυασμό αυτών. Ή φυσικά να τα αφήσετε και έτσι.. Το φλυτζάνι μου είναι το δοσομετρικό φλυτζάνι (240 ml)

Λαχταριστά πασχαλινά κουλουράκια

Γρήγορα πασχαλινά κουλουράκια της γιαγιάς - Έτοιμα σε χρόνο ρεκόρ

Πανέυκολα και πεντανόστιμα νηστίσιμα πασχαλινά κουλουράκια έτοιμα σε μόλις 15'. Αυτή τη συνταγή μπορεί να την εκτελέσει και ο πιο αρχάριος μάγειρας. Η γεύση είναι απλά θεσπέσια και θυμίζει τα κουλουράκια της γιαγιάς, όπως αυτά τα λαχταριστά τυροπιτάκια κουρού της γιαγιάς.

Υλικά

  • 400 γρ αλεύρι Γ.Ο.Χ
  • 120 γρ ζάχαρη
  • 100 γρ χυμό πορτοκάλι
  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 120 γρ ηλιέλαιο
  • 1/2 κτγ μαχλέπι
  • 2 γρ μαστίχα
  • 1/4 κτγ κακουλέ
  • 1 κτγ μπέικεν πάουντερ
  • 2 βανιλίνες

undefined

Εκτέλεση

  • Σε ένα πολυκόφτη ρίχνουμε 120γρ ζάχαρη, 1/2 κτγ κακουλέ , 2 γρ.μαστίχα, 1/2 κτγ μαχλέπι , 1 κτγ μπέικεν , 2 βανιλίνες και χτυπάμε πολύ καλά να γίνουν σκόνη
  • Τα ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτουμε 100γρ χυμό πορτοκαλιού, 120γρ ηλιέλαιο, το ξύσμα από 1 πορτοκάλι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα να ενσωματωθούν
  • Συνεχίζουμε προσθέτοντας και 400 γρ αλεύρι Γ.Ο.Χ και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μια ωραία μαλακή ζύμη
  • Σκεπάζουμε την ζύμη με μια μεμβράνη και την βάζουμε στο ψυγείο για 10 λεπτά
  • Μετά από 10 λεπτά παίρνουμε μια μικρή ποσότητα κάθε φορά (30γρ) και δίνουμε σχήμα στα κουλουράκια
  • Τα βάζουμε μέσα σε ένα ταψί με μια λαδόκολλα και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 10-12 λεπτά στους 170 c
  • Mόλις ψηθούν τα αφήνουμε για λίγο να κρυώσουν και έπειτα είναι έτοιμα να τα απολαύσουμε
 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share