Τραγανή πατσαβουρόπιτα: Παραδοσιακή συνταγή με τυρί φέτα για όλες τις ώρες
θα γλείφετε και τα δάχτυλά σας!
8 Απριλίου 2022 21:16
Από ATHENSMAGAZINE TEAM
Επιθυμείτε να κάνετε μία πίτα για όλες τις ώρες, το δεκατιανό, το απογευματινό ή και το βραδινό σας; Τότε, δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα, για την πιο νόστιμη συνταγή. Το αποτέλεσμα είναι σίγουρο πως θα σας δικαιώσει.
Ξεκινάμε τη συνταγή μας με την παρασκευή του χυλού.
Σε ένα μπώλ ρίχνουμε το γάλα, λίγο λάδι περίπου 3 κτσ και τα αυγά.
Ανακατεύουμε με τον αναδευτήρα έως ότου διαλυθούν τα αυγά και κατόπιν προσθέτουμε το αλεύρι.
Προσθέτουμε το baking powder και ανακατεύουμε καλά.
Συνεχίζουμε με την παρασκευή της πίτας.
Λαδώνουμε μία λαμαρίνα.
Παίρνουμε τα πρώτα έξι φύλλα της κρούστας και αφού τα ανοίξουμε στο τραπέζι τα αλοίφουμε ελαφρώς με λάδι.
Ρίχνουμε ομοιόμορφα τρίμματα τυριού σε όλη την επιφάνεια.
Μαζεύουμε και τσαλακώνουμε το φύλλο.
Στη συνέχεια το τοποθετούμε στη λαμαρίνα.
Συνεχίζουμε ακριβώς την ίδια διαδικασία και για τα υπόλοιπα φύλλα, βάζοντας τα φύλλα στη λαμαρίνα προσέχουμε να μην πιέζει πολύ το ένα το άλλο. Αντί για τυρί φέτα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ανθότυρο.
Αφού έχουμε καλύψει τη λαμαρίνα με όλα τα φύλλα, τα αλοίφουμε ελαφρώς με λάδι.
Απομένει να ρίξουμε με μία κουτάλα τον χυλό σε όλη την επιφάνεια της λαμαρίνας ομοιόμορφα.
Βάζουμε τη λαμαρίνα σε προθερμασμένο φούρνο είτε στους 200 βαθμούς σε αντιστάσεις είτε στους 180 βαθμούς στον αέρα.