Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Προσοχή: Μην ξεπαγώνετε το κοτόπουλο και την γαλοπούλα με ζεστό νερό

Δώσε βάση!

3 Απριλίου 2022 15:59
Προσοχή: Μην ξεπαγώνετε το κοτόπουλο και την γαλοπούλα με ζεστό νερό
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο πιο εύκολος και γρήγορος τρόπος για να ξεπαγώσεις το κρέας είναι να τα βάλεις σε ζεστό νερό. Ωστόσο, είναι σωστή αυτή η μέθοδος;

Η αλήθεια είναι πως το συγκεκριμένο τρικ ωστόσο, δεν εφαρμόζεται στην περίπτωση των πουλερικών. Με την ευκαιρία δες εδώ το πανεύκολο κόλπο για να βγάλεις τις ίνες από το κοτόπουλο.

Το πρόβλημα με τη χρήση καυτού νερού για να ξεπαγώσει το κοτόπουλο ή η γαλοπούλα είναι ότι οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες που αναπτύσσονται αυξάνουν τον κίνδυνο να μολυνθεί το πουλερικό με επιβλαβή βακτήρια, τα οποία μπορεί να προκαλέσουν σοβαρές τροφικές δηλητηριάσεις. Τι μπορείς να κάνεις για να αποφύγεις αυτή τη δυσάρεστη εξέλιξη; Να το ξεπαγώσεις υπομονετικά και με ασφάλεια μέσα στη συντήρηση του ψυγείου.

 Προσοχή: Μην ξεπαγώνετε το κοτόπουλο και την γαλοπούλα με ζεστό νερό

Βέβαια, όπως θα ξέρεις αν έχεις δοκιμάσει να ξεπαγώσεις πουλερικά στο ψυγείο, ειδικά αν αυτά είναι ολόκληρα και όχι κομμένα σε μερίδες, είναι ότι μπορεί να πάρει αρκετές ημέρες. Άρα θα πρέπει να προγραμματίσεις το ξεπάγωμα εγκαίρως, υπολογίζοντας ένα 24ωρο για κάθε 2 κιλά κρέατος. Στη συνέχεια, αφού ξεπαγώσει, μπορεί να μείνει στη συντήρηση για 1-2 μέρες ακόμη πριν μαγειρευτεί, αλλά όχι περισσότερο.

Πηγή: olivemagazine.gr

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share