Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Σαν φρέσκα: Ο πιο έξυπνος και απλός τρόπος να ζεστάνετε τα χθεσινά μακαρόνια

Το γνωρίζατε;

31 Μαρτίου 2022 15:10
Σαν φρέσκα: Ο πιο έξυπνος και απλός τρόπος να ζεστάνετε τα χθεσινά μακαρόνια
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Πόσες φορές έχετε προσπαθήσει να ζεστάνετε τα χθεσινά μακαρόνια στον φούρνο μικροκυμάτων και τελικά όταν τα βγάζετε διαπιστώνετε ότι δεν έχουν ζεσταθεί ομοιόμορφα;

Σίγουρα πολλές φορές...

Δείτε επίσης: Το απόλυτο κοτόπουλο με μακαρόνια και η σάλτσα ντομάτας που κάνει τη διαφορά!

Ο πιο έξυπνος και απλός τρόπος για να ξαναζεστάνετε τα μακαρόνια όπως πρέπει είναι να ανοίξετε ένα κενό, μια τρύπα στα μακαρόνια που βρίσκονται στο μέσον του πιάτου.

Με αυτόν τον τρόπο δεν χρειάζονται καν ανακάτεμα την ώρα που τα ζεσταίνετε.

ζυμαρικά ζέσταμα μακαρόνια

Μέγα σφάλμα! Σταματήστε να σουρώνετε τα μακαρόνια στον νεροχύτη γιατί...

Τα μακαρόνια είναι θεωρητικά ένα από τα πιο εύκολα φαγητά, έχοντας τη δυνατότητα να φτιάξουμε συνταγές... από άλλο πλανήτη, αλλά όλοι κάνουμε μερικά βασικά λάθη, που στερούν τη γεύση που πραγματικά μπορεί να έχουν, όπως το να τα στραγγίζουμε στον νεροχύτη.

Φαίνεται λοιπόν πως τόσα χρόνια οι περισσότεροι από εμάς κάνουμε κατ'εξακολούθηση αυτό το μεγάλο λάθος κάθε φορά που βράζουμε σπαγγέτι. Κι αυτό δεν έχει τόσο σχέση με το μαγείρεμα όσο με το στράγγισμα των μακαρονιών.

Οι κορυφαίοι σεφ στον πλανήτη λοιπόν εξηγούν πως το να ρίχνουμε το νερό από την κατσαρόλα στον νεροχύτη για να στραγγίξουμε το φαγητό είναι τεράστιο φάουλ αφού η σπαγγέτι όταν βράζει παράγει έλαια που είναι ιδιαιτέρως νόστιμα και μπορούν να φανούν πάρα πολύ χρήσιμα αν θέλουμε να φτιάξουμε κάποια συνοδευτική σάλτσα.

Μάλιστα υποστηρίζουν πως ο λόγος που συχνά οι σάλτσες δεν δένουν σωστά είναι το ότι δεν χρησιμοποιούμε το νερό μέσα στο οποίο έχουμε βράσει την μακαρονάδα αλλά προσθέτουμε απλό νερό βρύσης.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share