Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Vegan ρυζόγαλο με γάλα ρυζιού και κανέλα

Η αγαπημένη μας γλυκιά απόλαυση σε vegan version

31 Μαρτίου 2022 13:49
Vegan ρυζόγαλο με γάλα ρυζιού και κανέλα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Νηστεύετε ή έχετε δυσανεξία στη λακτόζη αλλά λαχταράτε ένα ζεστό ρυζόγαλο; Εχουμε την τέλεια πρόταση! Ρυζόγαλο με γάλα ρυζιού και μπόλικη κανέλα. Παράλληλα, δοκιμάστε να βάλετε μέλι και κανέλα στο πρόσωπο σας

Υλικά

  • 100 γρ. ρύζι γλασέ
  • 1 λίτρο γάλα ρυζιού (αναφέρεται και ως ρόφημα ρυζιού και το βρίσκουμε μαζί με τα άλλα «εναλλακτικά» φυτικά γάλατα, από αμύγδαλο, φουντούκι, σόγια κ.λπ., σε μεγάλα σούπερ μάρκετ και σε μαγαζιά με προϊόντα υγιεινής διατροφής)
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • φλούδες από 1 λεμόνι
  • 3 ξύλα κανέλας
  • 30 γρ. κορν φλάουρ
  • κανέλα σε σκόνη, για πασπάλισμα

Νηστίσιμο ρυζόγαλο με γάλα ρυζιού και κανέλα

Διαδικασία

  • Για το ρυζόγαλο, σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό και τοποθετούμε στη φωτιά.
  • Μόλις πάρει βράση, ρίχνουμε το ρύζι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι το νερό να σωθεί σχεδόν όλο και το ρύζι να μαλακώσει.
  • Σε μια άλλη κατσαρόλα βάζουμε περίπου 800 με 900 γρ. από το γάλα ρυζιού μαζί με τις φλούδες λεμονιού, τα ξύλα κανέλας, τη ζάχαρη και το βρασμένο ρύζι.
  • Τοποθετούμε σε δυνατή φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς.
  • Παράλληλα, σε ένα μπολ διαλύουμε το κορν φλάουρ στο υπόλοιπο γάλα ρυζιού ανακατεύοντας με ένα σύρμα.
  • Μόλις το γάλα ρυζιού πάρει βράση, προσθέτουμε το διαλυμένο κορν φλάουρ και βράζουμε μέχρι να δέσει το ρυζόγαλο ανακατεύοντας συνεχώς.
  • Όταν βράσει και κοχλάσει, αποσύρουμε και μοιράζουμε σε μπολ.
  • Αφήνουμε τα ρυζόγαλα να χλιαρύνουν και τοποθετούμε στο ψυγείο, μέχρι να κρυώσουν καλά.
  • Πριν σερβίρουμε το ρυζόγαλο, πασπαλίζουμε με κανέλα.
 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share