Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Πήρε μία πατάτα και έβαλε μέσα ένα αυγό - Ο λόγος; Καταπληκτικός!

Θα το λατρέψεις!

28 Μαρτίου 2022 16:44
Πήρε μία πατάτα και έβαλε μέσα ένα αυγό - Ο λόγος; Καταπληκτικός!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σας αρέσει να πηγαίνετε για κάμπινγκ ή για ψάρεμα; Σας αρέσει να περνάτε τις ώρες σας αργά το βράδυ στην θάλασσα ή έξω από μια σκηνή; Τότε θα λατρέψετε και την παρακάτω ιδέα.

Με την ευκαιρία δείτε πως θα καταλάβετε αν είναι μπαγιάτικα τα αυγά.

Παρακολουθήστε το παρακάτω βίντεο που δημοσιεύτηκε στο κανάλι «NorthSurvival» και μας δείχνει πως μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα εύκολο και υγιεινό πρωινό. Πήρε μια πατάτα και την «άδειασε» στην συνέχεια έσπασε το αβγό και το έριξε στο εσωτερικό της πατάτας και την έβαλε στην φωτιά. Το κανάλι NorthSurvival σημειώνει ότι αυτός δεν είναι ένας τρόπος επιβίωσης – είναι απλά ένας έξυπνος τρόπος για να μαγειρέψουμε ένα αυγό.

Δείτε το βίντεο

Τα μυστικά των σεφ για τα τέλεια αυγά

Τα αυγά είναι από τις πιο θρεπτικές τροφές, ενώ μάλιστα μπορείς να τα απολαύσεις με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους. Ωστόσο, αν θέλεις να πετύχεις τα τέλεια αυγά, αυτά που όλοι θα λατρέψουν, ακολούθησε τις παρακάτω συμβουλές των σεφ.

Τα αυγά σκραμπλ (scrambled) χρειάζονται βούτυρο

Το πιο σημαντικό για να ετοιμάσουμε αφράτα αυγά σκραμπλ είναι η φωτιά στο τηγάνι και η λιπαρή ουσία, όπως το βούτυρο. Η αναλογία που χρησιμοποιούν πολλοί επαγγελματίες σεφ είναι μία κουταλιά βούτυρο σε δύο αυγά. Το βούτυρο βελτιώνει την υφή των αυγών και τα κάνει πιο αφράτα.

Η διαδικασία είναι πολύ απλή:

Βάζετε το τηγάνι σε μέτρια φωτιά να ζεσταθεί, ρίχνετε μέσα τα αυγά και αρχίζετε να τα ανακατεύετε απαλά. Χρησιμοποιείτε μια σπάτουλα για να τους δώσετε ένα όμορφο σχήμα που να μοιάζει με λουλούδι. Όταν αρχίσουν να παίρνουν σχήμα, προσθέτετε το βούτυρο και συνεχίζετε να ανακατεύετε. Απομακρύνετε από τη φωτιά πριν στεγνώσουν. Το ωραίο σχήμα στο πιάτο θέλει λίγη εξάσκηση, αλλά σε κάθε περίπτωση τα αυγά σας θα είναι πεντανόστιμα.

Τα μυστικά των σεφ για τα τέλεια αυγά

Ο χυμός λεμονιού δίνει υπέροχη υφή στα αυγά

Πολλοί είναι οι σεφ που υποστηρίζουν ότι για να έχουμε τα τέλεια αφράτα αυγά σκραμπλ πρέπει να προσθέσουμε χυμό λεμονιού. Η οξύτητα του λεμονιού επιτρέπει στα αυγά να συγκρατήσουν μέσα τους τις φυσαλίδες του αέρα καθώς τα ανακατεύουμε, με αποτέλεσμα όταν ψήνονται να γίνονται πιο αφράτα.

Η ξινόκρεμα (sour cream) χαρίζει πιο πλούσια υφή

Σε μια πιο ειδική περίσταση, αν το πρωινό θέλετε να σας μείνει αξέχαστο, δοκιμάστε να αναβαθμίσετε τα αγαπημένα σας αυγά σκραμπλ, προσθέτοντας λίγη sour cream και λίγο κονιάκ. Η sour cream δίνει μια πιο πλούσια υφή στα αυγά, ενώ το κονιάκ τους χαρίζει την ιδιαίτερη λεπτή γεύση που τα απογειώνει.

Τα τέλεια τηγανητά αυγά

Αν δεν σας αρέσουν τα αυγά σκράμπλ και προτιμάτε τα αυγά μάτια (sunny side up) υπάρχει τρόπος να ψήσετε το τέλειο τηγανητό αυγό, αυτό δηλαδή που έχει ένα ασπράδι καλά ψημένο κι έναν λίγο ρευστό και ζουμερό κρόκο.

Για να το πετύχετε αυτό, θα βάλετε το τηγάνι στο αναμμένο μάτι, σε υψηλή θερμοκρασία, θα ρίξετε λίγο ελαιόλαδο και θα το περιστρέψετε ελαφρώς για να πάει το ελαιόλαδο παντού. Πριν κάψει το λάδι, θα σπάσετε το αυγό χαμηλά και προσεκτικά μέσα στο τηγάνι. Μόλις ακούσετε τον χαρακτηριστικό ήχο από το λάδι, θα χαμηλώσετε τη φωτιά και θα αφήσετε το αυγό να ψηθεί. Σε λίγα λεπτά θα έχετε ένα τέλειο τηγανητό αυτό. Αν πάλι σας αρέσει ο κρόκος να είναι πιο καλά ψημένος, απλώς θα αφήσετε το αυγό στο τηγάνι περισσότερη ώρα.

Τα αυγά μπορεί να γίνουν και ψητά στο φούρνο

Όταν ετοιμάζουμε αυγά, συνήθως τα κάνουμε βραστά ή τηγανητά. Κι όμως υπάρχει τρόπος να ψήσετε τα αυγά στον φούρνο και μάλιστα να γίνουν πολύ νόστιμα.

Μπορείτε να ρίξετε τα αυγά στις πυρίμαχες φόρμες που έχετε για τα μικρά κέικ και τα μάφινς και να τα ψήσετε σε προθερμασμένο φούρνο για μερικά λεπτά, μέχρι να δείτε το ασπράδι να γίνεται λευκό και αφράτο. Θα έχουν και πολύ ωραίο σχήμα.

Μια άλλη ωραία ιδέα είναι να φτιάξετε ψητά λαχανικά στο φούρνο με αυγά στο φούρνο. Θα απλώσετε σε ένα ταψί ψιλοκομμένα κρεμμύδια και λεπτοκομμένες πολύχρωμες πιπεριές, θα ρίξετε αλάτι, πιπέρι, λίγη πάπρικα και έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και θα τα αφήσετε να ψηθούν σε (προθερμασμένο φούρνο) για 25-30 λεπτά. Θα ρίξετε ένα ένα 4 με 5 αυγά στο ταψί, ανάμεσα στα λαχανικά, σε διαφορετικά σημεία. Θα ψήσετε για ακόμη μερικά λεπτά, μέχρι να δείτε το ασπράδι να γίνεται λευκό σαν χιόνι. Μπορείτε να γαρνίρετε με λίγο φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένες ντομάτες και τριμμένη φέτα. Ένα πολύ νόστιμο και ελαφρύ πιάτο, που ταιριάζει σε κάθε γεύμα της ημέρας.

Πηγή: olivemagazine.gr

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share