Σάββατο, 25 Ιουνίου 2022

Για να ξεκινήσει καλά η εβδομάδα: Λαχταριστό γλυκό ψυγείου με ζαχαρούχο γάλα

Δοκιμάστε το!

21 Μαρτίου 2022 18:28
Για να ξεκινήσει καλά η εβδομάδα: Λαχταριστό γλυκό ψυγείου με ζαχαρούχο γάλα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Φτιάξτε το πιο νόστιμο γλυκό ψυγείου που έχετε δοκιμάσει ποτέ. Πρόκειται για μια τούρτα καραμέλα που σίγουρα θα σας αρέσει, καθώς το ζαχαρούχο γάλα που έχει μέσα είναι τρομερό. Η εκτέλεση της συνταγής είναι εύκολη αλλά και γρήγορη. Σε περίπτωση όμως, που δε σας αρέσει η καραμέλα, δείτε εδώ ένα άλλο παγωμένο γλυκό.

Υλικά:

Για το παντεσπάνι

  • 5 αυγά
  • 125 γρ. ζάχαρη
  • 125 γρ. αλεύρι
  • 2 κ.γ μπέικιν
  • 1 βανίλια
  • 30 γρ. κακάο
  • Για το σιρόπι
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 1 κούπα νερό
  • 1 βανίλια
  • χυμό 1/2 λεμονιού

γλυκό ψυγείου με ζαχαρούχο γάλα

Για την καραμέλα

  • 1 φακελάκι γκαρνί σκόνη βανίλια
  • 1 φακελάκι κρέμα στιγμής καραμέλα(86γρ.)
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 250 γρ. γάλα φρέσκο
  • 1 καραμελωμένο ζαχαρούχο (χρειαζόμαστε το μισό)

Εκτέλεση:

  • Ετοιμάζουμε τα παντεσπάνια
  • Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη και τη βανίλια μέχρι να φουσκώσουν και να πήξουν.
  • Χαμηλώνουμε την ταχύτητα στο ελάχιστο και ρίχνουμε το αλεύρι, αφού το έχουμε κοσκινίσει πριν με το μπέικιν και το κακάο.
  • Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα ταψάκι 24 εκ.,αφού πρώτα έχουμε στρώσει λαδόκολλα και ψήνουμε στους 170 για 20 λεπτά.
  • Το αφήνουμε να κρυώσει καλά και το χωρίζουμε με ένα καλό μαχαίρι προσεκτικά σε 3 δίσκους.
  • Εναλλακτικά μπορούμε να χωρίσουμε το μείγμα σε 3 ίδια ταψάκια, ώστε να μην χρειαστεί να κόψουμε το παντεσπάνι σε πάτους.
  • Ετοιμάζουμε το σιρόπι.
  • Βάζουμε τα υλικά για το σιρόπι σε ένα κατσαρολάκι και τα βράζουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
  • Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει.
  • Ετοιμάζουμε την κρέμα.
  • Στο μπολ του μίξερ βάζουμε το γάλα,την κρέμα γάλακτος, το γκαρνί και την κρέμα στιγμής και τα χτυπάμε μέχρι να αφρατέψουν και να φουσκώσουν.
  • Προσθέτουμε 1/2 ποσότητα από το καραμελωμένο ζαχαρούχο χτυπάμε λίγο ακόμα και βάζουμε την κρέμα στο ψυγείο.

Συναρμολογούμε:

  • Σε ένα τσέρκι βάζουμε το ένα παντεσπάνι και το σιροπιάζουμε.
  • Βάζουμε από πάνω κρέμα ,ξανά παντεσπάνι,σιρόπι, κρέμα,και ξανά άλλη μια φορά το ίδιο. Το σιρόπι θα το πάρει όλο και η κρέμα φτάνει για να γεμίσει μέσα και να να καλυφθεί και εξωτερικά.
  • Γαρνίρουμε με λιωμένη μερέντα και λίγο από το καραμελωμένο ζαχαρούχο.
  • Την αφήνουμε να παγώσει στο ψυγείο όλη νύχτα και αφαιρούμε το τσέρκι.
 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share