Νηστίσιμα μπισκότα με μέλι και ταχίνι που λιώνουν στο στόμα
Χωρίς ζάχαρη και γλουτένη
Οι συνταγές που από τον τίτλο αρχίζουν τα πολλά “χωρίς” το ένα και το άλλο, μπορεί να μην σου προκαλούν τρελές λιγούρες.
Ειδικά όταν πρόκειται για γλυκό! Παρόλα αυτά ένα απλό, ταπεινό μπισκότο χωρίς ζάχαρη, χωρίς βούτυρο, χωρίς αυγά και χωρίς αλεύρι, με λίγα μόλις υλικά που ενδέχεται ήδη να κοιμούνται στο ντουλάπι σου, μπορεί να είναι εξαιρετικά νόστιμο! Να σας θυμίσουμε και τη περίφημη ταχινόπιτα της γιαγιάς
Ιδού τα πανεύκολα -τραγανά απ’ έξω, μαστιχωτά από μέσα- μπισκότα με ταχίνι και μέλι. Πολύ κλασικός και δυνατός συνδυασμός, κάνει αυτά τα μπισκότα τρομερή λιχουδιά για όποιον λατρεύει τις γεύσεις του παστελιού, του ταχινόψωμου, της χαλβαδόπιτας και γενικά όλων των σουσαμένιων γλυκών.
Ανάλαφρα αλλά και σχεδόν χορταστικά, τόσο που μπορείς να τα συνδυάσεις με το πρωϊνό σου (σπασμένα πάνω στο γιαούρτι σου, δίνω τώρα ιδέες εγώ) δίχως πολλές ενοχές.
Υλικά
- 150 γρ. λευκά αμύγδαλα
- 1 κ.γ. μαγειρική σόδα
- ¼ κ.γ. αλάτι
- 140 γρ. μέλι
- 120 γρ. ταχίνι
- 1 ½ κ.σ. ελαιόλαδο
- ½ κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 2 κ.σ. ωμό σουσάμι
Εκτέλεση
- Βάζουμε τα αμύγδαλα σε επεξεργαστή τροφίμων (μούλτι) μαζί με την μαγειρική σόδα και το αλάτι και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν αλεσμένα.
- Σε μπολ ανακατεύουμε με σύρμα το μέλι, το ταχίνι, το ελαιόλαδο και το εκχύλισμα βανίλιας.
Πηγή: madameginger.com