Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Η συνταγή των Σεφ: Η πιο νόστιμη γαριδομακαρονάδα

θα γλείφετε και τα δάχτυλά σας!

15 Μαρτίου 2022 17:32
Η συνταγή των Σεφ: Η πιο νόστιμη γαριδομακαρονάδα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Αν θέλεις να φτιάξεις ένα γεύμα εύκολο άλλα ταυτόχρονα και λίγο gourmet, τότε η ιδανική επιλογή είναι η γαριδομακαρονάδα. Αν θέλεις να φτιάξεις το πιο νόστιμο πιάτο που θα εκπλήξει μικρούς και μεγάλους, τότε ακολούθησε την παρακάτω συνταγή.

Με την ευκαιρία ανακάλυψε ποιες είναι οι 2 συχνές κινήσεις που κάνουμε και καταστρέφουν τα μακαρόνια.

Υλικά

  • 500γρ. σπαγγέτι
  • 80ml ελαιόλαδο
  • 12 γαρίδες
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 1 κόκκινη πιπεριά τσίλι, ψιλοκομμένη
  • 60ml κρασί λευκό
  • 3 ώριμες ντομάτες, τριμμένες
  • 20γρ. κάππαρη, ξεπλυμένη
  • 40γρ. βούτυρο
  • 40γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • ½ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • ανθό αλατιού, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Η συνταγή των Σεφ: Η πιο νόστιμη γαριδομακαρονάδα

Διαδικασία

  • Σε μια κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό που κοχλάζει βράζετε τα σπαγγέτι σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία τους. Καθαρίζετε τις γαρίδες από τα κελύφη αφαιρώντας το εντεράκι της πλάτης, αλλά αφήνετε το κεφάλι και την ουρά.
  • Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε τις γαρίδες για 1 λεπτό. Τις αφαιρείτε από το τηγάνι με τρυπητή κουτάλα και τις κρατάτε ζεστές σε μία πιατέλα.
  • Στο ίδιο τηγάνι σοτάρετε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το τσίλι. Σβήνετε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτετε τις ντομάτες. Αφήνετε τη σάλτσα να σιγοβράσει να δέσει και να μελώσει.
  • Ρίχνετε ξανά τις γαρίδες στη σάλτσα, ανακατεύετε μέσα την κάππαρη και αφήνετε να πάρουν μια βράση.
  • Ανακατεύετε μέσα τα σπαγγέτι, αλατοπιπερώνετε, προσθέτετε το βούτυρο, την παρμεζάνα και τον μαϊντανό. Ανακατεύετε να ενσωματωθούν όλα τα υλικά και οι γεύσεις και σερβίρετε αμέσως σε ζεστά πιάτα.

Πηγή: olivemagazine.gr

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share