Σάββατο, 27 Απριλίου 2024

Δεν έχετε φάει καλύτερο: Παπαρδέλες με πέστο βασιλικού

θα γλείφετε και τα δάχτυλά σας!

14 Μαρτίου 2022 18:59
Δεν έχετε φάει καλύτερο: Παπαρδέλες με πέστο βασιλικού
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Οι παπαρδέλες είναι ένα από τα πιο αγαπημένα είδη μακαρονιών. Μάλιστα, με τον κατάλληλο τρόπο αυτά τα πολύ νόστιμα ζυμαρικά μπορούν να αποκτήσουν γεύση ικανή να σε ταξιδέψει. Παρακάτω θα βρεις την πιο νόστιμη συνταγή για παπαρδέλες με πέστο βασιλικού.

Παράλληλα, αυτές είναι οι 2 συχνές κινήσεις που κάνουμε και καταστρέφουν τα μακαρόνια.

Υλικά

  • 1 πακέτο παπαρδέλες (500 γρ.)
  • 250 γρ. κουκουνάρι
  • 300 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • 600 ml ε.π. ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 100 γρ. φύλλα φρέσκου βασιλικού

Δεν έχετε φάει καλύτερο: Παπαρδέλες με πέστο βασιλικού

Διαδικασία

  • Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το κουκουνάρι σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πάρει χρώμα και να καβουρδιστεί. Το μεταφέρουμε στο μούλτι, προσθέτουμε την παρμεζάνα, το λάδι και το σκόρδο και χτυπάμε πολύ καλά να πολτοποιηθεί εντελώς το μείγμα. Ρίχνουμε τον βασιλικό και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να λιώσει κι αυτός και να ενωθεί με τα υπόλοιπα υλικά.
  • Βράζουμε τις παπαρδέλες σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου και τις σουρώνουμε κρατώντας ½ φλιτζάνι από το νερό τους. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα (εκτός φωτιάς) το πέστο, το νερό που κρατήσαμε και τις παπαρδέλες, ανακατεύουμε πολύ καλά και σερβίρουμε.

Πηγή: olivemagazine.gr

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share