Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Βάζει 4 αυγά σε ένα μπολ και μετά ρίχνει αλάτι και ζάχαρη - Ο λόγος; Ούτε που τον φαντάζεστε

Θα το λατρέψετε!

24 Φεβρουαρίου 2022 14:59
Βάζει 4 αυγά σε ένα μπολ και μετά ρίχνει αλάτι και ζάχαρη - Ο λόγος; Ούτε που τον φαντάζεστε
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τώρα υπάρχει ένας νέος και νόστιμος τρόπος για να προετοιμάσετε τα αυγά σας που δεν τον έχετε ξανακούσει. Όχι μόνο είναι εξαιρετικά εύκολος, αλλά σας βοηθά να αποθηκεύσετε τα αυγά σας για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Με την ευκαιρία δείτε εδώ γιατί να μην βάζετε γάλα στην ομελέτα όταν χτυπάτε τα αυγά.

Αρχικά, ανακατέψτε ένα φλιτζάνι αλάτι και ένα φλιτζάνι ζάχαρη σε ένα μπολ.

Τοποθετήστε μόνο τους κρόκους 4 αυγών πάνω από το μίγμα και σκεπάστε τους κρόκους με το μίγμα. Καλύψτε το μπολ με πλαστική μεμβράνη και βάλτε το στο ψυγείο για τέσσερις ημέρες.

Μετά από τέσσερις ημέρες, αφαιρέστε τους κρόκους από το ψυγείο και ξεπλύνετε με κρύο νερό.

Τοποθετήστε τους κρόκους σε μια χαρτοπετσέτα για να απορροφηθεί το νερό και ψήστε τους στους 70 βαθμούς για δύο ώρες.

Οι κρόκοι αυγού θα μοιάζουν σαν αποξηραμένα βερίκοκα. Μπορείτε να τα αφήσετε στο ψυγείο για έως και δύο εβδομάδες.

Βάζει 4 αυγά σε ένα μπολ και μετά ρίχνει αλάτι και ζάχαρη - Ο λόγος; Ούτε που τον φαντάζεστε

Είναι ένας έξυπνος τρόπος για να ετοιμάσετε τα αυγά σας και πολύ υγιεινός… Δοκιμάστε τον!

Πως θα πετύχετε τον τέλειο κρόκο στα τηγανητά αυγά

Τα τηγανητά αυγά αποτελούν ίσως την πιο απλή συνταγή μαγειρικής, αλλά για να τα πετύχεις χρειάζεται και... τέχνη.

Παράλληλα, δείτε το δοκιμασμένο κόλπο για να γίνει η ομελέτα σας πιο αφράτη

Όπως σε όλα τα πιάτα, σημασία έχει η γεύση αλλά και το οπτικό αποτέλεσμα μετράει.

Εν προκειμένω στα αυγά, μερικές φορές δεν μπορεί να επιτευχθεί ο τέλειος κρόκος - μπορεί να γίνει λευκός ή να σπάσει καθώς είναι μελάτος.

τηγανητά αυγά

Το κόλπο για τον τέλειο κρόκο στα τηγανητά αυγά

Τα τηγανητά αυγά που ετοιμάζουν οι πιο έμπειροι σεφ φαίνονται άψογα και με μερικά απλά βήματα μπορείτε να το πετύχετε κι εσείς:

  • Ζεσταίνουμε το τηγάνι και λιώνουμε βούτυρο. Τα αυγά τηγανισμένα σε βούτυρο είναι τα πιο νόστιμα.
  • Ρίχνουμε ένα αυγό στο τηγάνι.
  • Τα αυγά δεν πρέπει να αλατίζονται κατά το τηγάνισμα, γιατί ο κρόκος θα «θολώσει».
  • Καλύτερα να το αλατίσουμε όταν τηγανιστούν τα αυγά. Το ίδιο ισχύει για τα μπαχαρικά και τα λαχανικά.
  • Τα αυγά είναι καλύτερα να τηγανίζονται σε χαμηλή φωτιά και έτσι δεν θα είναι μόνο νόστιμα, αλλά θα συνοδεύονται και από ένα ωραίο οπτικό αποτέλεσμα.
 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share