Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Πώς να φτιάξεις το πιο ζουμερό μπιφτέκι για burger - Εκεί βρίσκεται το μυστικό

Ποιο είναι το κόλπο

16 Φεβρουαρίου 2022 12:28
Πώς να φτιάξεις το πιο ζουμερό μπιφτέκι για burger - Εκεί βρίσκεται το μυστικό
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σύμφωνα με το The Kitchn υπάρχουν πολλοί τρόποι για να πετύχεις το ζουμερό μπέργκερ, όσον αφορά τα υλικά που θα χρησιμοποιήσεις. Κι όμως, όλοι οι τρόποι αποτυγχάνουν αν δεν ψήσεις σωστά το μπιφτέκι. Η θερμοκρασία της φωτιάς και το πόσο θα αφήσεις το μπιφτέκι στην ψησταριά φαίνεται να παίζουν τον κύριο ρόλο στο ζουμερό μπέργκερ.

Δείτε επίσης: 12+1 στέκια για το καλύτερο μπέργκερ της πόλης

H ψησταριά ή ακόμα και το τηγάνι που θα ψήσεις το μπιφτέκι πρέπει να καίει και να φτάνει τους 375 βαθμούς.

Όταν τα μπιφτέκια μπουν στην ψησταριά και πάνω στην φωτιά δεν πρέπει να τα κουνάς. Είναι βασικό, ακόμα κι αν θες να ελέγξεις αν έχουν κολλήσει.

μπιφτέκι burger

Αν προτιμάς medium rare ψήσιμο, τέσσερα λεπτά από κάθε πλευρά αρκούν. Αν θες ένα καλά ψημένο μπιφτέκι, στόχευσε στα 7 λεπτά από κάθε πλευρά. Αν τα μπιφτέκια σου είναι χοντρά, χρησιμοποίησε ένα θερμόμετρο.

Αν το κρέας είναι χοιρινό στο μπιφτέκι, το θερμόμετρο πρέπει να δείξει εσωτερικά 170 βαθμούς ενώ για το γαλοπούλας ή κοτόπουλου, 165 βαθμοί.

Ξεχάστε όσα ξέρατε: Σε αυτό το σκεύος μαγειρεύεται το τέλειο μπιφτέκι

Τα μπιφτέκια είναι από τα αγαπημένα μας φαγητά και πάντοτε αναζητούμε τρόπο για το καλύτερο δυνατό τους μαγείρεμα, αν κι ένα σκεύος είναι ικανό να «εκτοξεύσει» τη γεύση του και είναι σίγουρο, ότι το έχετε στο σπίτι σας.

Συγκεκριμένα, τα μπιφτέκια, όπως και τα περισσότερα κρέατα σπίτι πρέπει να ψήνονται σε σχαροτήγανο (γκριλιέρα), το οποίο έχει ήδη κάψει επαρκώς στην εστία στο φουλ της έντασης, έχει περαστεί μετά με πινέλο με λίγο ελαιόλαδο και στη συνέχεια έχει τοποθετηθεί το κρέας, με ένα φοβερό αποτέλεσμα να έρχεται ειδικά αν βάλετε παγάκι.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share