Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Πώς να φτιάξετε τα τέλεια μακαρόνια: Μικρά μυστικά που θα ζήλευαν και οι Ιταλοί

Συμβουλές για αρχάριους και μη

12 Φεβρουαρίου 2022 12:32
Πώς να φτιάξετε τα τέλεια μακαρόνια: Μικρά μυστικά που θα ζήλευαν και οι Ιταλοί
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τα μακαρόνια αποτελούν πάντα μία εύκολη, γρήγορη, αλλά και νόστιμη λύση για φαγητό, καθώς συνδυάζονται με πληθώρα υλικών, καλύπτοντας όλα τα γούστα. Ενώ, αυτό το λάθος κάνουμε όλοι όταν βράζουμε τα μακαρόνια.

Και μπορεί το μαγείρεμά τους να θεωρείται απλή υπόθεση, εντούτοις πάντα υπάρχουν μικρά «μυστικά» που μπορούν να απογειώσουν μία συνταγή.

Ένας βασικός «κανόνας» έχει να κάνει με το βράσιμο των ζυμαρικών. Έτσι, όταν μαγειρεύουμε μακαρόνια, καλό είναι να κρατάμε χρόνο και να έχουμε κατά νου ότι τα «σωστά» μακαρόνια, πρέπει να είναι μαλακά από έξω και ελαφρώς πιο σκληρά στο εσωτερικό τους.

Όσο για τον χρόνο βρασμού, μπορείτε πάντα να συμβουλεύεστε τη συσκευασία των ζυμαρικών που επιλέγετε. Το tip αυτό σχετίζεται άλλωστε και με ένα από τα πλεονεκτήματα των ζυμαρικών, ότι δηλαδή δεν χρειάζεται πολύς χρόνος για να ετοιμαστούν τα μακαρόνια.

Πώς να φτιάξετε τα τέλεια μακαρόνια

Παρακάτω, θα βρείτε μερικές ακόμα συμβουλές για τα τέλεια μακαρόνια:

  • Μην καλύπτετε την κατσαρόλα όταν βράζετε τα μακαρόνια, καθώς ενδέχεται να κολλήσουν μεταξύ τους.
  • Για ένα πιο γευστικό αποτέλεσμα, μπορείτε να προσθέσετε ελαιόλαδο. Μπορείτε να προσθέσετε λάδι ενώ βράζετε τα μακαρόνια και στη συνέχεια, ενώ τα στραγγίζετε.
  • Το ξέπλυμα των μακαρονιών με νερό, αφού είναι έτοιμα και προτού μπουν στο πιάτο, είναι ένα από τα πιο συνηθισμένα λάθη, καθώς αυτό αλλοιώνει τη γεύση και την υφή που πρέπει να έχουν τα μακαρόνια.
  • Εάν θέλετε να συνοδεύσετε τα μακαρόνια με σάλτσα, ο χρόνος μαγειρέματος καλό είναι να μειώνεται.
  • Επίσης, τα μακαρόνια είναι πάντα καλύτερα όταν τρώγονται λίγο αφότου ετοιμαστούν, καθώς την επόμενη ημέρα από το μαγείρεμά τους, έχουν χάσει το άρωμα και τη γεύση τους.
 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share