Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Θα ξετρελαθείτε: Το πιο υπέροχο και εύκολο κέικ με μαρμελάδα φράουλα για τον Άγιο Βαλεντίνο

θα γλείφετε και τα δάχτυλά σας!

11 Φεβρουαρίου 2022 17:27
Θα ξετρελαθείτε: Το πιο υπέροχο και εύκολο κέικ με μαρμελάδα φράουλα για τον Άγιο Βαλεντίνο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η μέρα του Άγιου Βαλεντίνου πλησιάζει και ήρθε η στιγμή για να σκεφτείς το γλυκό που θα συνοδεύσει το ρομαντικό δείπνο με τον αγαπημένο-η σου. Παρακάτω σου έχουμε μία ιδανική συνταγή για τη μέρα που δεν είναι άλλη από κέικ με μαρμελάδα φράουλα.

Παράλληλα, ανακάλυψε εδώ πως θα κρατήσεις το κέικ που έφτιαξες φρέσκο εύκολα και υγιεινά.

Υλικά

Για το κέικ:

  • 175 γρ. ανάλατο βούτυρο, μαλακωμένο
  • 175 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 3 μεγάλα αυγά
  • 175 γρ.φαρίνα
  • 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 ½ κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

Γέμιση και επικάλυψη:

  • 4 κουτ. σούπας μαρμελάδα φράουλα
  • 284 ml κρέμα γάλακτος
  • 2 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • 1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • ροζ ή κόκκινη κρυσταλλική ζάχαρη

Θα ξετρελαθείτε: Το πιο υπέροχο και εύκολο κέικ με μαρμελάδα φράουλα για τον Άγιο Βαλεντίνο

Διαδικασία

  • Ζεσταίνουμε το φούρνο στους 180 ° C. Παίρνουμε 2 στρογγυλά ταψάκια 18 εκ. και τα βουτυρώνουμε. Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά του κέικ μαζί και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές αποτέλεσμα. Μοιράζουμε ίσα το μείγμα στα δύο ταψιά και ψήνουμε για 20-25 λεπτά μέχρι να φουσκώσει. Βγάζουμε από τον φούρνο και αφήνουμε τις φόρμες να κρυώσουν για 5 λεπτά, στη συνέχεια ξεφορμάρουμε και αφήνουμε να κρυώσουν.

Για τη γέμιση:

  • Απλώνουμε τη μαρμελάδα στη μία έτοιμη βάση του κέικ. Ανακατεύουμε την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη άχνη και το εκχύλισμα βανίλιας και απλώνουμε τη μισή ποσότητα πάνω από τη βάση με τη μαρμελάδα. Μετά προσθέτουμε και το άλλο κομμάτι κέικ και απλώνουμε και την υπόλοιπη κρέμα ομοιόμορφα.
  • Τέλος, σχηματίζουμε με τη ζάχαρη μια καρδιά στο κέντρο του γλυκού μας. Μπορούμε επίσης να αφήσουμε λίγη κρέμα και να σχηματίσουμε μια καρδιά με ένα κορνέ ζαχαροπλαστικής και να ρίξουμε από πάνω τη ζάχαρη.

Πηγή: olivemagazine.gr

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share