Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου 2024

"Μαμαδίστικη" κολοκυθόπιτα της θείας Τούλας χωρίς φύλλο

Πανεύκολη!

8 Φεβρουαρίου 2022 14:37
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Πόσες φορές έχουμε ανατρέξει στα τετράδια συνταγών των γιαγιάδων μας που πέρασαν από γενιά σε γενιά σαν οικογενειακό κειμήλιο, για να φτάσουν σε εμάς και να συνεχιστεί η οικογενειακή παράδοση σε συνταγές που άφησαν ιστορία.

Μία από αυτές τις συνταγές είναι και η ακόλουθη! Η συνταγή της Στερεοελλαδίτισσας θείας Τούλας για κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο.

Παράλληλα, δείτε τα 3 καλύτερα τυροπιτάδικα στην Αθήνα

Πάρτε χαρτί και μολύβι και σημειώστε:

Υλικά

  • 200 γρ. γιαούρτι
  • 6 – 7 κολοκυθάκια (τριμμένα)
  • 2 αυγά + 2 ασπράδια
  • 80 γρ. ελαιόλαδο
  • 8 γρ. baking powder
  • 200 γρ. αλεύρι
  • 300 γρ. φέτα (σε χοντρά κομμάτια)
  • 3 – 4 φρέσκα κρεμμυδάκια

κολοκυθοπιτα

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς στον αέρα.
  • Σε ένα μπολ προσθέτουμε το γιαούρτι, το τριμμένο κολοκυθάκι, τα αβγά, το ελαιόλαδο και το baking powder και ομογενοποιούμε καλά.
  • Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι και με κυκλικές κινήσεις το ενσωματώνουμε στα υπόλοιπο μείγμα. Τέλος, προσθέτουμε τη φέτα και τα φρέσκα κρεμμυδάκια, πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
  • Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μεσαίο πυρέξ 25×30 εκ. και ψήνουμε για περίπου 40 – 45 λεπτά ή μέχρι μια οδοντογλυφίδα να βγάινει στεγή από το κέντρο της πίτας.
 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share