"Μαμαδίστικη" κολοκυθόπιτα της θείας Τούλας χωρίς φύλλο
Πανεύκολη!
8 Φεβρουαρίου 2022 14:37
Από ATHENSMAGAZINE TEAM
Πόσες φορές έχουμε ανατρέξει στα τετράδια συνταγών των γιαγιάδων μας που πέρασαν από γενιά σε γενιά σαν οικογενειακό κειμήλιο, για να φτάσουν σε εμάς και να συνεχιστεί η οικογενειακή παράδοση σε συνταγές που άφησαν ιστορία.
Μία από αυτές τις συνταγές είναι και η ακόλουθη! Η συνταγή της Στερεοελλαδίτισσας θείας Τούλας για κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς στον αέρα.
Σε ένα μπολ προσθέτουμε το γιαούρτι, το τριμμένο κολοκυθάκι, τα αβγά, το ελαιόλαδο και το baking powder και ομογενοποιούμε καλά.
Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι και με κυκλικές κινήσεις το ενσωματώνουμε στα υπόλοιπο μείγμα. Τέλος, προσθέτουμε τη φέτα και τα φρέσκα κρεμμυδάκια, πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μεσαίο πυρέξ 25×30 εκ. και ψήνουμε για περίπου 40 – 45 λεπτά ή μέχρι μια οδοντογλυφίδα να βγάινει στεγή από το κέντρο της πίτας.