Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Πιτάκια με βάση από ψωμί του τοστ - Το πιο εύκολο και χορταστικό σνακ!

Θα ξετρελάνει σίγουρα μικρούς και μεγάλους!

8 Φεβρουαρίου 2022 13:48
Πιτάκια με βάση από ψωμί του τοστ - Το πιο εύκολο και χορταστικό σνακ!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Πιτάκια: Το Athensmagazine.gr ανακάλυψε μια λαχταριστή συνταγή για χαριτωμένα μίνι πιτάκια που γίνονται με ψωμί του τόστ! Ποιος θα μπορέσει να αντισταθεί σε αυτά άραγε; Παράλληλα δείτε και άλλη μια εύκολη συνταγή για πιτάκια τεμπέλικα με ζαμπόν, φέτα και σπανάκι θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους.

Κάνει 6 κομμάτια (3 μερίδες)

  • 1 φέτα μπέικον κομμένη σε κύβους (50g / 1.5 oz)
  • 1/4 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • λάδι 1 κουταλάκι του γλυκού
  • 6 φέτες άσπρο ψωμί σάντουιτς (νωπό)
  • 2 κανονικά αυγά μεγάλα (ή 3 μικρά)
  • 2/3 φλιτζάνι γάλα
  • 1/3 φλιτζάνι τυρί τριμμένο ( γραβιέρα, τσένταρ – οποιοδήποτε λιώνει)
  • 2 κουταλάκια του γλυκού μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • Αλάτι και πιπέρι
  • λάδι για άλειμμα

Πιτάκια από ψωμί του τοστ

Πιτάκια: Εκτέλεση

  • Προθερμάνετε το φούρνο στους 180C.
  • Ζεστάνετε 1 κουταλιά λάδι σε ένα μικρό τηγάνι σε δυνατή φωτιά.
  • Προσθέστε το κρεμμύδι και το μπέικον και σωτάρετε μέχρι το μπέικον να είναι τραγανό - περίπου 2 λεπτά.
  • Αφαιρέστε από τη θερμότητα και βάλτε στην άκρη (μπορείτε να το αφήσετε στο τηγάνι).
  • Αφαιρέστε από το ψωμί του τοστ τις κρούστες (αν δεν έχετε ήδη έτοιμο) και κόψτε σε κύκλους. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια κονσέρβα ντομάτας 800g (αφού την αδειάσετε και την πλύνετε) – αυτό είναι το τέλειο μέγεθος για να χωρέσουν οι βάσεις σε φορμάκια των muffin
  • Χρησιμοποιήστε ένα πλάστη για να ισοπεδώσετε το ψωμί.
  • Λαδώστε ελαφρά 6 φορμάκια muffin , στη συνέχεια, πατήστε το ψωμί μέσα στο καθένα.
  • Βάλτε στο φούρνο για 3 λεπτά. Αφαιρέστε από το φούρνο και βάλτε στην άκρη. Τα κύπελλα τοστ δεν πρέπει να ροδίσουν, μόνο να στεγνώσουν (όπως στο «τοστ»).
  • Χτυπήστε ελαφρά μαζί το αυγό, το γάλα, το μαϊντανό και από μια πρέζα αλάτι και πιπέρι.
  • Χωρίστε το μείγμα του μπέικον μέσα στα 6 φορμάκια μετά το τυρί.
  • Ρίξτε 2 ½ κουταλιές της σούπας από μίγμα των αυγών σε κάθε φορμάκι, στη συνέχεια, τοποθετήστε αμέσως στο φούρνο. Εάν αργήσετε να τα βάλετε στο φούρνο από την στιγμή που θα ρίξετε μέσα το μίγμα των αυγών το αυγό θα μουσκέψει το ψωμί.
  • Ψήστε για 12-15 λεπτά, μέχρι η κορυφή να ροδίσει και να πήξει η γέμιση.
  • Αφαιρέστε από το φούρνο και αφήστε να ξεκουραστούν για 5 λεπτά πριν το σερβίρετε. Η γέμιση θα φουσκώσει αλλά θα ξεφουσκώσει, ενώ κρυώνει.
  • Γαρνίρετε με έξτρα μαϊντανό, αν θέλετε. Σερβίρονται ζεστά.

Πηγή: daddy-cool.gr

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share