Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Φτιάξε εύκολα και γρήγορα το δικό σου ζαχαρούχο γάλα

Με τρεις απλές κινήσεις

4 Φεβρουαρίου 2022 22:19
Φτιάξε εύκολα και γρήγορα το δικό σου ζαχαρούχο γάλα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το ζαχαρούχο γάλα μπορείς να το χρησιμοποιήσεις σε αρκετά γλυκά, αλλά τρώγεται ακόμη και σκέτο στις μεγάλες λιγούρες. Δες πως θα το φτιάξεις εύκολα, γρήγορα και οικονομικά.

Υλικά

  • 3/4 φλιτζανιού γάλα σε σκόνη
  • 3/4 φλιτζανιού άχνη ζάχαρη
  • 1/2 φλιτζάνι ζεστό νερό

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μικρό μπολ ανακάτεψε την ζάχαρη και το γάλα
  2. Πρόσθεσε το ζεστό νερό στο μίγμα
  3. Και το ζαχαρούχο σου είναι έτοιμο

Υλικά για ζαχαρούχο γάλα

Το γλυκό της γιαγιάς με μπισκότα και ζαχαρούχο γάλα - Έτοιμο μόλις σε 15 λεπτά

Το Athensmagazine.gr σας έχει μία από τις πιο νόστιμες συνταγές για γλυκό. Πρόκειται για ένα τέλειο μπισκοτογλυκό με ζαχαρούχο γάλα που είναι έτοιμο σε 15 λεπτά. Είμαστε σίγουροι, πως αυτή τη συνταγή θα τη λατρέψουν μικροί και μεγάλοι. Σε περίπτωση όμως, που θέλετε κάτι πιο ανάλαφρο, δείτε εδώ ένα γλυκό με μπανάνες.

Υλικά

  • 200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα κομμένη σε κομματάκια
  • 120 γρ. βούτυρο
  • 5 κουταλιές σούπας κορν-φλάουρ
  • 1 κουτί γάλα εβαπορέ
  • 1 ποτήρι νερό
  • 3-4 κουταλιές σούπας ζάχαρη
  • 1 πακέτο μπισκότα πτι - μπερ
  • 300 γρ. κρέμα γάλακτος πλήρης χτυπημένη σε σαντιγί
  • 1/2 κουτί ζαχαρούχο γάλα
  • τρούφα ή σταγόνες σοκολάτας για γαρνίρισμα

γλυκό της γιαγιάς με μπισκότα και ζαχαρούχο γάλα

Εκτέλεση

  • Θρυμματίζουμε τα μπισκότα στο χέρι ή στο multi, προσέχοντας να μη γίνουν σκόνη.
  • Σε μια κατσαρόλα, σε χαμηλή φωτιά, βάζουμε το βούτυρο και τα κομματάκια σοκολάτας να λιώσουν, ανακατεύοντας συνεχώς.
  • Διαλύουμε σε λίγο γάλα το κορν φλάουερ και το προσθέτουμε ανακατεύοντας για ακόμα.
  • Προσθέτουμε το γάλα, το νερό και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει το μείγμα.
  • Μόλις πήξει, κατεβάζουμε τη κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτουμε τα θρυμματισμένα μπισκότα και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  • Τοποθετούμε το μείγμα μας σε τσέρκι πάνω σε λαδόκολλα ή σε ταψάκι 24 εκ. περίπου, το ισιώνουμε και το βάζουμε στο ψυγείο να κρυώνει.
  • Χτυπάμε τη κρέμα γάλακτος σε πηχτή σαντιγί.
  • Προσθέτουμε και το 1/2 κουτί ζαχαρούχο γάλα, χαμηλώνουμε τη ταχύτητα του μίξερ και συνεχίζουμε το χτύπημα για 1΄ ακόμα μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά.
  • Βάζουμε τη σαντιγί μας πάνω στο σοκολατένιο μείγμα, το ισιώνουμε με μια μαρίζ ή με την ανάποδη ενός κουταλιού.
 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share