Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Τυλίγει κιμά και κασέρι μέσα σε μπέικον! Το αποτέλεσμα; Πεντανόστιμο!

Θα πάθετε πλάκα!

4 Φεβρουαρίου 2022 14:29
Τυλίγει κιμά και κασέρι μέσα σε μπέικον! Το αποτέλεσμα; Πεντανόστιμο!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ένα άκρως θερμιδοφόρο σνακ που σίγουρα πρέπει να δοκιμάσετε! Διπλώνει λοιπόν κιμά και τυρί μέσα σε φέτες μπέικον τα αλείφει με λίγο BBQ sauce!

Κάπως έτσι δημιουργεί κάτι σίγουρα πολύ λαχταριστό σε ελάχιστο χρόνο!

Σίγουρα ένα ορεκτικό ή ένα σνακ που θα εντυπωσιάσει σε κάποιο party ή σε κάποια ειδική περίσταση γιατί σίγουρα για κάθε μέρα δεν είναι…

Με την ευκαιρία διαβάστε κι αυτό: Παίρνει ένα κουτάκι μπύρας και το βάζει μέσα στον κιμά. Μόλις δείτε γιατί θα τρέξετε στην κουζίνα να κάνετε το ίδιο! (video)

Δείτε το βίντεο στο Athensmagazine.gr:

Μακαρόνια με κιμά - Η «γρήγορη συνταγή» Al caruso

Τα μακαρόνια με κιμά, είναι η συνταγή που το μέσο Ελληνικό σπίτι κάνει κάθε 10 μέρες, σύμφωνα με τις έρευνες. Εικάζω λοιπόν ότι μαζί με τα μπιφτέκια, είναι η πιο δημοφιλής οικιακή συνταγή στη χώρα. Και μια και έχω εμπειρία γονιού, είναι πεπεισμένος ότι είναι και η πιο δημοφιλής συνταγή ανάμεσα στα παιδιά.

Όταν έλεγα στις κόρες μου σαν πιτσιρίκια, ότι σήμερα έχουμε μακαρονάδα με κιμά, ο ενθουσιασμός τους χτυπούσε κόκκινο και η προσμονή τους εκβίαζε το χρόνο όπως συμβαίνει με όλες τις λιχουδιές που τα παιδιά σου κάνουν εξαιρετικά σαφές το ‘τα θέλω τώρα μπαμπά, πεινάω πολύ μπαμπά, άντε βρε μπαμπά’! Στο σπίτι μας όμως είχαμε μπει στη λογική ότι δεν κάνουμε “μακαρόνια με κιμά” κατά την Ελληνική γαστρονομική παράδοση, αλλά πάστα Μπολονέζ, κατά την Ιταλική λογική. Που σημαίνει ότι η σάλτσα στη καλύτερη θέλει περί τη μια ώρα με τη δικιά μου γρήγορη εκδοχή της Μπολονέζ ή 5 ώρες σύμφωνα με την αυθεντική συνταγή του ραγού Μπολονέζ.

Όμως κάποιες φορές σαφώς δεν μπορείς να περιμένεις για να βγει στο τραπέζι μια νόστιμη Μπολονέζ γεμάτη σπιτική θαλπωρή, ειδικά όταν έρχεσαι αργά απ’ το γραφείο και τα παιδιά λυσσάνε στη πείνα. Οπότε ως απάντηση σε αυτή ακριβώς την ανάγκη, δημιούργησα τη δικιά μου γρήγορη, πιο Ελληνικής λογικής σάλτσα κιμά, με επηρεασμό βέβαια απ’ τη Μπολονέζ μου και στόχο να μου παίρνει απ’ την αρχή ως το τέλος 30’.

Η λογική της γρήγορης συνταγής για μακαρόνια με κιμά δεν θυσιάζει κανένα βασικό υλικό που δίνει νοστιμιά, απλά επιταχύνει κάποια στάδια. Ταυτόχρονα η σάλτσα κιμά έχει όλα τα βασικά μπαχαρικά και αρωματικά που συνηθίζονται στις κλασική Ελληνική προσέγγιση (σκόρδο, δάφνη, κανέλα, μπαχάρι).

Το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου εξοικονομείται καθώς αντί για σάλτσα από τριμμένες ντομάτες που θα έμπαινε κανονικά, μπαίνει ντοματοπολτός που επειδή δεν έχει υγρά να πρέπει να εξατμιστούν, γλυτώνει 5-8 λεπτά σε χρόνο.

Δείτε τη συνταγή

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share