Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Μην πετάξετε ποτέ ξανά το μπαγιάτικο ψωμί σας - Δείτε πού μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε

Σωτήρια λύση!

2 Φεβρουαρίου 2022 10:36
Μην πετάξετε ποτέ ξανά το μπαγιάτικο ψωμί σας - Δείτε πού μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Αν θέλετε το ψωμί στο τραπέζι σας να είναι πάντα φρέσκο, μπορείτε κάλλιστα να αξιοποιήσετε το ψωμί που περίσσεψε και δεν θα μείνει ούτε ψίχουλο!

Υπάρχουν πολλοί έξυπνοι τρόποι για να το απολαύσετε, να δημιουργήσετε και να αποκτήσετε «νέα υλικά», που θα προκύψουν από το μπαγιάτικο ψωμί, δεν είναι μόνο θέμα οικονομίας αλλά και μιας άμεσης λύσης! Μπορείτε επίσης να προμηθευτείτε μπαγιάτικο ψωμί από τον φούρνο της γειτονιάς σας και μάλιστα σε καλύτερη τιμή, μην διστάζετε λοιπόν να αξιοποιήσετε κάθε ιδέα! Αν πάλι είστε από εκείνους που προτιμούν να φτιάχνουν μόνοι τους ψωμί, δείτε εδώ πώς θα φτιάξετε πεντανόστιμο ψωμί με ελιές και ελαιόλαδο.

Αν σας περίσσεψε ψωμί, μπορείτε να το κόψετε σε φέτες και να το αποθηκεύσετε στην κατάψυξη.

Κάθε φορά μπορείτε να βγάλετε την ποσότητα που επιθυμείτε, να την ζεστάνετε για 10 λεπτά σε μέτριο φούρνο και να απολαύσετε και πάλι ολόφρεσκο ψωμί!

Ειδικά τα ψωμιά με προζύμι αποκτούν και πάλι την χαμένη τους φρεσκάδα!

μπαγιάτικο ψωμί

Παξιμάδια

Με το μπαγιάτικο ψωμί σε μέτριες φέτες, ψήστε το στους 60°C Κελσίου για 40 λεπτά και απολαύστε τέλεια παξιμάδια!

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάθε τύπου ψωμί ειδικά ολικής, πολύσπορο ή σίκαλης, αν θέλετε μπορείτε να αρωματίσετε, πασπαλίζοντας με ξερά μυρωδικά ή μπαχαρικά όπως γλυκάνισο, κανέλα, θυμάρι ή να κόψετε μια σκελίδα σκόρδο στην μέση και να την τρίψετε ελαφρά σε κάθε φέτα!

Φρυγανιά Τριμμένη

Ψήστε το ψωμί, αφού το κόψετε σε μικρές φέτες, για 30 λεπτά στους 100°C Κελσίου. Κατόπιν το βάζετε στο multi και το κάνετε τρίμματα.

Ξαναβάζετε τα τρίμματα στο ταψί και τα ψήνετε άλλα 20 λεπτά στους 120°C Κελσίου, επαναλαμβάνετε την διαδικασία, βάζοντας τα τρίμματα στο multi και πάλι πολτοποιείτε μέχρι να γίνουν τα ψίχουλα λεπτή φρυγανιά!

Κρουτόν

Κόψτε το ψωμί σε μέτριες φέτες και κατόπιν σε μικρά ομοιόμορφα κυβάκια.

Μπορείτε να ψήσετε τα κρουτόν στον φούρνο για 10 λεπτά στους 180°C Κελσίου. Εναλλακτικά βάλτε λίγο ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και μόλις κάψει τηγανίστε τα κυβάκια μέχρι να ροδίσουν, αν θέλετε αρωματίστε με σκόρδο ή ξερά μυρωδικά!

Είναι ιδανικά για σαλάτες ή σούπες!

Κρούστα για ψητό ή πανάρισμα

Τρίψτε την ψίχα του ψωμιού στο multi και δημιουργήστε μικρά ψίχουλα!

Μπορείτε να φτιάξετε μια τέλεια κρούστα που θα κρατήσει το ψητό σας ζουμερό! Μπορείτε επιπλέον να την αρωματίσετε με φρέσκα ή ξερά μυρωδικά, ανακατέψτε τα ψίχουλα με 1 κουταλιά της σούπας μουσταρδα, καλύψτε το ψητό σας με την κρύστα και δώστε ξεχωριστη γεύση! Τα ψίχουλα του μπαγιάτικου ψωμιού, μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε για να πανάρετε σνίτσελ ή φιλέτο ψαριού, αντικαθιστώντας την φρυγανιά, ακολουθώντας την συνηθισμένη διαδικασία παναρίσματος!Τ έλος μπορείτε να πανάρετε, με τραγανά ψημένα ψίχουλα που θα ανακατέψετε με μυρωδικά, μαλακά επιτραπέζια τυριά, δίνοντάς τους εμφάνιση και επιπλέον γεύση!

TAGS
 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share