Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Παραψήθηκε το κρέας; Το κόλπο που θα το κάνει και πάλι έξτρα ζουμερό

Η πιο... νόστιμη λύση!

31 Ιανουαρίου 2022 11:58
Παραψήθηκε το κρέας; Το κόλπο που θα το κάνει και πάλι έξτρα ζουμερό
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Είτε ξεχάστηκες με την ώρα, είτε από λάθος έψησες το κρέας σε μεγαλύτερη θερμοκρασία το σίγουρο είναι πως το αποτέλεσμα είναι αποκαρδιοτικό. Βέβαια, εκτός από το να παραψηθεί υπάρχει και το ενδεχόμενο το κρέας να στεγνώσει, δείτε εδώ πώς θα το σώσετε.

Όταν το κρέας παραψηθεί γίνεται σκληρό και σχοινιασμένο ενώ δε δίνει την καλύτερη εντύπωση κατά το σερβίρισμα. Επειδή όμως μαγειρικά λάθη πάντα γίνονται, το παν είναι να γνωρίζεις πως θα τα διορθώσεις για να σώσεις το φαγητό και να μην πάει χαμένο. Λύσεις υπάρχουν διάφορες, μεταξύ των οποίων και η εξής:

Παραψήθηκε το κρέας; Το κόλπο που θα το κάνει και πάλι έξτρα ζουμερό

Κόψε το κρέας σε μικρές λωρίδες, τοποθέτησε το σε μια ρηχή πιατελίτσα και από πάνω περίχυσε ντοματοπολτό ή ψιλοκομμένη ντοματούλα και κρεμμύδι. Από πάνω περίχυσε με λαδολέμονο ή καλύτερα λαδάκι με λάιμ, που έχει πιο γλυκιά γεύση και σέρβιρε το.

Το ζουμάκι από τη ντομάτα θα δώσει υγρασία και θα μαλακώσει το το κρέας, ενώ το κρεμμύδι, το λαδάκι και το λάιμ θα δώσουν γεύση και κανείς δε θα αντιληφθεί τη μαγειρική καταστροφή.

Tip: Για ζουμερό ψητό φούρνου, καθώς ψήνεται το κρέας, τοποθέτησε μέσα στο φούρνο ένα μικρό πυρίμαχο σκεύος με νερό. Η εξάτμιση του νερού θα εμποδίζει την πλήρη αφυδάτωση του κρέατος.

Σου λύνουμε την απορία: Μπορείς ή όχι να ξαναπαγώσεις το ωμό κρέας;

Πόσες φορές δεν έχουμε αναρωτηθεί αν είσαι σωστό να καταψύξουμε ξανά το κρέας που ξεπαγώσαμε; Μπορεί να μας περίσσεψε ή τελικά να αλλάξαμε γνώμη για το τι θα μαγειρέψουμε, όπως και να έχει πρέπει να δείχνουμε ιδιαίτερη προσοχή τόσο στο πάγωμα όσο και στο ξεπάγωμα του κρέατος, δείτε εδώ για ποιο λόγο δεν πρέπει να βάζουμε το κρέας στο ψυγείο.

Η αλήθεια είναι πως όταν το ωμό κρέας έχει αποψυχθεί στο ψυγείο και όχι έξω από αυτό, μπορείς να το ξαναβάλεις στην κατάψυξη χωρίς να το έχεις μαγειρέψει αρκεί να έχουν ακολουθηθεί κάποιοι κανόνες. Ο καλύτερος τρόπος για να αποψύξεις ένα κομμάτι κρέας είναι να το βάλεις σε κρύο νερό στο ψυγείο και να γίνει η απόψυξή του ομαλά και σιγά σιγά.

Παραψήθηκε το κρέας; Το κόλπο που θα το κάνει και πάλι έξτρα ζουμερό

Αν από την άλλη μεριά αγοράσεις από ένα σούπερ μάρκετ ένα κατεψυγμένο κομμάτι κρέας, δεν υπάρχει πρόβλημα να το βάλεις στην κατάψυξη όταν φτάσεις στο σπίτι σου ακόμα και να έχει αποψυχθεί λίγο.

Αυτό που δεν πρέπει με τίποτα να κάνεις είναι να έχει ξεπαγώσει εντελώς το κρέας σου εκτός ψυγείου και να το βάλεις ξανά στην κατάψυξη. Θα αλλοιωθεί η γεύση και η υφή του και θα χάσει και αρκετά από τα θρεπτικά του συστατικά.

TAGS
 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share