Τρίτη, 17 Μαΐου 2022

Τρομερό αποτέλεσμα: Έτσι θα φτιάξετε τα πιο αφράτα μπιφτέκια φούρνου!

Θα γλείφετε τα δάχτυλά σας!

28 Ιανουαρίου 2022 11:35
Τρομερό αποτέλεσμα: Έτσι θα φτιάξετε τα πιο αφράτα μπιφτέκια φούρνου!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Είτε συνοδεύονται από πατάτες λεμονάτες, είτε από λαχανικά ή είναι βουτηγμένα στη χειροποίητη σάλτσα ντομάτας, τα μπιφτέκια είναι ένα από τα πιο κλασικά, αγαπημένα μαμαδίστικα φαγητά που ξυπνούν παιδικές αναμνήσεις. Μοσχομυρίζουν, φτιάχνονται σε ελάχιστο χρόνο και τα τιμά όλη η οικογένεια.

Δείτε επίσης: Μην συνδυάσετε ποτέ τα μπιφτέκια σας με αυτό το λαχανικό - Θα σας προκαλέσει...

Πώς όμως θα κατορθώσετε να πετύχετε την πιο ζουμερή και αφράτη εκδοχή τους, όπως αυτή που σας σερβίρουν πολλές φορές στις ταβέρνες ή τα εστιατόρια;

αφράτα μπιφτέκια φούρνου

Το μυστικό δεν κρύβεται ούτε στο ζύμωμα του κιμά, ούτε στην ώρα του ψησίματος, ούτε στη φρυγανιά, το ψωμί, το κρεμμύδι, τη σόδα ή την «ξεκούραση» του μείγματος, αλλά σε ένα άλλο συστατικό που πρέπει να προσθέτετε σε αυτά, το ξύδι!

Δύο με τρεις κουταλιές της σούπας ξύδι ανά κιλό κιμά, αλλάζει τη σύσταση στα μπιφτέκια αφού έχει την ικανότητα να «σπάει» τις ίνες του κρέατος.

Πεντανόστιμα: Τα πιο εύκολα και ζουμερά μπιφτέκια γεμιστά με τυρί

Σήμερα φτιάχνουμε μια εναλλακτική συνταγή για τα μπιφτέκια και την απολαμβάνουν μικροί και μεγάλοι. Γεμιστά μπιφτέκια με τυρί σκέτο «όνειρο».

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως όποιος τα γευτεί θα σας ζητάει τη συνταγή.

Παράλληλα, δείτε εδώ τη συνταγή για μπιφτεκάκια της γιαγιάς που μοσχομυρίζουν σε όλη τη γειτονιά!

μπιφτέκια τυρί

Υλικά

  • 1 κιλό, μοσχαρίσιος κιμάς
  • 2 ψιλοκομμένα κρεμμύδια
  • 2 αυγά
  • 4 φέτες μπαγιάτικο ψωμί, μουσκεμένο σε γάλα
  • 2 κουταλιές της σούπας, ψιλοκομμένο μαϊντανέ
  • 200 γρ. κίτρινο τυρί
  • ½ φλ. ελαιόαλδο

Εκτέλεση

Στραγγίζουμε το ψωμί με τα χέρια. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τον κιμά με το ψωμί και το κρεμμύδι μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά. Προσθέτουμε τα αυγά, 4 κουταλιές λάδι, το μαϊντανό και ζυμώνουμε. Αφήνετε το μείγμα του κιμά λίγες ώρες στο ψυγείο.

Κόβουμε το τυρί σε φέτες. Πλάθουμε τα μπιφτέκια και τοποθετούμε ένα κομμάτι τυρί σε κάθε μπιφτέκι. Τα βάζουμε σε ένα ταψί με λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για μισή ώρα.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share