Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Το μυστικό των σεφ για να φτιάξετε τις πιο νόστιμες πατάτες φούρνου

Μικρά μυστικά για να τις κάνετε ακόμα πιο νόστιμες!

25 Ιανουαρίου 2022 14:51
Το μυστικό των σεφ για να φτιάξετε τις πιο νόστιμες πατάτες φούρνου
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το Athensmagazine.gr θα σας αποκαλύψει μικρά μυστικά για να κάνετε τις πατάτες φούρνου ακόμα πιο νόστιμες. Ποια είναι λοιπόν, αυτά τα μυστικά;

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τους σεφ, για ακόμα πιο νόστιμες πατάτες φούρνου βράστε τις νωρίτερα, δηλαδή 5 λεπτά πριν τις βάλετε στο ταψί με κρεμμύδι και ζωμό βοδινού (από κύβο μαγειρικής). Για ψητές πατάτες-express, εάν έχετε φούρνο μικροκυμάτων ψήστε τις με την φλούδα.

Τρυπήστε τις σε δύο τρία σημεία με το πιρούνι και ψήστε τις για 8 λεπτά από κάθε πλευρά. Μετά κόψτε τις στη μέση και προσθέστε αρωματικό βούτυρο. Για ψητές πατάτες σε αλουμινόχαρτο μπορείτε να τις τοποθετήσετε και στην χόβολη του μπάρμπεκιου.

Το μυστικό των σεφ για να φτιάξετε τις πιο νόστιμες πατάτες φούρνου

Για ακόμα πιο νόστιμο πουρέ προσθέστε τριμμένο τυρί. Αν δε σκοπεύετε να τον σερβίρετε αμέσως, καλύψτε την επιφάνειά του με γάλα και μετά ανακατέψτε τον.

Για τέλειες τηγανιτές πατάτες, αν τις έχετε καθαρίσει αλλά δε σκοπεύετε να τις τηγανίσετε αμέσως, βάλτε τις σε αλατισμένο νερό για να μη μαυρίσουν. Αν έχετε χρόνο καθαρίστε τις και αφήστε τις για 2 ώρες σε γαβάθα με μπίρα και μετά σουρώστε τις.

Προσοχή: Μην χρησιμοποιείτε παλιές πατάτες που έχουν φύτρες, γιατί μπορεί να πάθετε δηλητηρίαση! Ωστόσο, αν θέλετε να φτιάξετε κάτι διαφορετικό, δείτε εδώ μια συνταγή με πατάτες και λαχανικά.

Πατάτες φούρνου τσακιστές

Υλικά Συνταγής

  • 15 πατάτες baby φρέσκες
  • ελαιόλαδο
  • άνθος αλατιού
  • δεντρολίβανο
  • ρίγανη

Εκτέλεση

  • Για τις τσακιστές πατάτες φούρνου, πλένουμε πρώτα τις μικρές πατάτες και τις βράζουμε με την φλούδα τους για 15 λεπτά.
  • Μία μία τις σπάμε και τις τσακίζουμε ελαφρά με βαρύ αντικείμενο. Να ανοίξουν στα πλάγια. Τις βάζουμε σε ταψί, πασπαλίζουμε με αλάτι και βότανα και ραντίζουμε με μπόλικο λάδι. Ψήνουμε σε δυνατό φούρνο μέχρι να ροδίσουν και να τραγανίσουν σαν τις τηγανητές.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share