Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Μην συνδυάσετε ποτέ τα μπιφτέκια σας με αυτό το λαχανικό - Θα σας προκαλέσει...

Προσοχή!

24 Ιανουαρίου 2022 16:11
Μην συνδυάσετε ποτέ τα μπιφτέκια σας με αυτό το λαχανικό - Θα σας προκαλέσει...
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Κατά καιρούς ακούμε και διαβάζουμε διάφορα μυστικά για πιο αφράτα και πιο νόστιμα μπιφτέκια, είναι όμως τόσο έγκυρα όλα και θα έχουμε το τέλειο αποτέλεσμα αν τα ακολουθήσουμε; Όσον αφορά το ψήσιμο ακούγονται πολλά, όμως καλύτερα να δείτε εδώ τι πρέπει να προσέξετε σχετικά με το ψήσιμο στο φούρνο.

Πόσες φορές δεν έχουμε ακούσει πως τα μπιφτέκια είναι το ιδανικό πιάτο για όσους προσέχουν τη διατροφή με κατάλληλο συνδυασμό μια πράσινη σαλάτα;

μπιφτέκια λαχανικό

Αυτό που δεν έχει διευκρινιστεί όμως είναι το είδος της σαλάτας. Καλό θα ήταν να αποφευχθεί η κατανάλωση σαλάτας λάχανου γιατί είναι ιδιαίτερα όξινη και σε συνδυασμό με τα μπαχαρικά αλλά και το κρεμμύδι που περιέχεται στα μπιφτέκια αυτό θα είναι καταστροφικό για την υγεία σας και κυρίως για το στομάχι σας.

Αν λοιπόν προσέχετε τη διατροφή σας την επόμενη φορά που το διαιοτολόγιο σας θα περιέχει μπιφτέκια καλύτερα να τα συνοδεύσετε με κάποιου άλλου είδους πράσινη σαλάτα όπως μαρούλι, ρόκα ή σπανάκι.

Αυτό είναι το συστατικό που συμπληρώνουμε όλοι λάθος στα μπιφτέκια μας

Τα μπιφτέκια είναι από τα πιο απλά, εύκολα και ταυτόχρονα γευστικά γεύματα. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως σε μια τόσο απλή παρασκευή δεν μπορούμε να κάνουμε λάθη. Κάθε νοικοκυρά και κάθε άνθρωπος που μπαίνει στη διαδικασία να μαγειρέψει έχει μια δική του γνώμη και μια δική του συμβουλή να δώσει. Τι λένε όμως οι μεγαλύτεροι σεφ για αυτό;

Το βασικότερο υλικό πέραν του κιμά για τα μπιφτέκια είναι το ψωμί. Το πιο συνηθισμένο είναι να χρησιμοποιήσουμε λευκό ψωμί, γιατί όμως κάτι τέτοιο μπορεί να είναι λάθος;

Ο λόγος; Η περιβόητη υγρασία που αναζητάμε στο μπιφτέκια και το να είναι αφράτο απλά, εξαφανίζονται. Ένα ακόμη λάθος που κάνουμε και καταστρέφουμε την υγρασία του γεύματος μας κρύβεται και στο ψήσιμο, δείτε εδώ τι λάθος κάνετε.

Αν λοιπόν θέλετε τα μπιφτέκια σας να βγουν ζουμερά και αφράτα, είναι προτιμότερο να χρησιμοποιήσετε μαύρο ψωμί, ολικής αλέσεως ή πολύσπορο. Ο λόγος είναι ότι ναι μεν θα κάνει τα μπιφτέκια σας πιο αφράτα παράλληλα θα αφαιρέσει και μερικές θερμίδες από το πιάτο σας μιας και δεν θα απορροφήσει τόσο τα λιπαρά στοιχεία όσο το λευκό ψωμί. Την επόμενη φορά λοιπόν που θα θελήσετε να φτιάξετε τα αγαπημένα σας μπιφτέκια ξέρετε τι πρέπει να κάνετε.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share