Σάββατο, 21 Μαΐου 2022

Wacky Cake: Πεντανόστιμο και ονειρεμένο vegan κέικ σοκολάτας με συνταγή του 1930

θα γλείφετε και τα δάχτυλά σας!

23 Ιανουαρίου 2022 17:57
Wacky Cake: Πεντανόστιμο και ονειρεμένο vegan κέικ σοκολάτας με συνταγή του 1930
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η vegan διατροφή, δηλαδή μία διατροφή που δεν περιλαμβάνει κρέας και γενικά όλα τα προϊόντα ζωικής προέλευσης, υιοθετείται συνεχώς και από περισσότερους ανθρώπους. Ωστόσο, πρέπει να γνωρίζεις ότι μία vegan διατροφή περιλαμβάνει τα πάντα, όπως και την επιλογή να γευτείς ένα σοκολατένιο κέικ, χωρίς όμως αυγά και γάλα.

Πρόκειται για το ονομαζόμενο Wacky Cake, το οποίο θα λατρέψεις είτε είσαι vegan είτε όχι. Είναι ένα κέικ ανατρεπτικό με υπέροχη γεύση και μυρωδιά. Με την ευκαιρία ανακάλυψε εδώ πως θα φτιάξεις vegan γλυκό ψυγείου με γάλα αμυγδάλου και νηστήσιμα μπισκότα.

 Πεντανόστιμο και ονειρεμένο vegan κέικ σοκολάτας με συνταγή του 1930

Για την ιστορία...

Το Wacky Cake, όπως είναι το όνομά του στην Αμερική από όπου και προέρχεται, έχει μια ενδιαφέρουσα ιστορία πίσω του αφού η συνταγή του δημιουργήθηκε τη δεκαετία του 1930. Η περίοδος της Μεγάλης Κρίσης ήταν εξαιρετικά δύσκολη για τους Αμερικανούς και τα χρόνια εκείνα διαδέχτηκε ο Β’ Παγκόσμιος πόλεμος. Βασικά είδη διατροφής, όπως το βούτυρο και τα γαλακτοκομικά ήταν δυσεύρετα και μοιράζονταν στις οικογένειες με το λεγόμενο δελτίο. Ήταν λοιπόν μια ιδιαίτερα δημοφιλής συνταγή εκείνη την εποχή η οποία δημιουργήθηκε μέσα στις δύσκολες οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες. Το Wacky Cake είναι ευρύτερα γνωστό και ως Depression Cake.

Πώς να φτιάξετε το Wacky Cake

Τo «ανατρεπτικό» σοκολατένιο κέικ φτιάχνεται πολύ γρήγορα, αφού χρειάζεται μόνο 10 λεπτά προετοιμασίας και 30 λεπτά ψήσιμο στον φούρνο.

Υλικά

  • 1 ½ φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη
  • 3 κουτ. της σούπας κακάο σκόνη
  • 1 κουτ. του γλυκού μαγειρική σόδα
  • ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1/3 φλιτζάνι ηλιέλαιο (ή άλλο σπορέλαιο)
  • 1 κουτ. της σούπας λευκό ξύδι
  • 1 κουτ. του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 φλιτζάνι κρύο νερό
  • λίγη ζάχαρη άχνη για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στον αέρα στους 180°C. Παίρνουμε ένα τετράγωνο ταψί με διαστάσεις 20Χ20 και το αλείφουμε με ελάχιστο ηλιέλαιο ή το ψεκάζουμε με το ειδικό αντικολλητικό σπρέι.
  • Κοσκινίζουμε το αλεύρι και σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε τη ζάχαρη, το κακάο, τη σόδα και το αλάτι.
  • Παίρνουμε ένα μεγάλο κουτάλι και κάνουμε 3 μικρές λακούβίτσες στο μείγμα. Στην πρώτη ρίχνουμε το ηλιέλαιο, στη δεύτερη το ξίδι και στην τρίτη τη βανίλια.
  • Ρίχνουμε σιγά σιγά το νερό (σε κλωστή) από πάνω. Χτυπάμε με ένα μίξερ χειρός σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ενωθούν καλά όλα τα υλικά και να δημιουργηθεί μια αραιή ζύμη.
  • Αδειάζουμε το μείγμα του κέικ σε ένα ελαφρώς λαδωμένο ταψάκι (20Χ20 εκ.) και ψήνουμε στον φούρνο στους 180°C για 30 με 35 λεπτά.
  • Για να δούμε αν έχει ψηθεί, θα κάνουμε το κόλπο με το μαχαίρι, θα βυθίσουμε ένα μαχαίρι στο κέικ και θα το δούμε να βγαίνει καθαρό.
  • Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει πάνω σε μια σχάρα κι όταν κρυώσει τελείως το πασπαλίζουμε με λίγη άχνη ζάχαρη.

Πηγή: olivemagazine.gr

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share