Κυριακή, 29 Μαΐου 2022

Λαχταριστό γλυκό κατάψυξης με ζαχαρούχο γάλα και πτι μπερ - Έτοιμο σε 15 λεπτά

Δοκιμάστε το!

21 Ιανουαρίου 2022 16:08
Λαχταριστό γλυκό κατάψυξης με ζαχαρούχο γάλα και πτι μπερ - Έτοιμο σε 15 λεπτά
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Φτιάξτε παγωτό σάντουιτς με ζαχαρούχο γάλα και μπισκότα πτι μπερ. Πρόκειται για ένα λαχταριστό, εύκολο και γρήγορο γλυκό που αρέσει σε μικρούς και μεγάλους. Σε περίπτωση όμως, που θέλετε ένα πιο ανάλαφρο γλυκό, δείτε εδώ μια άλλη συνταγή.

Ποια είναι τα υλικά που χρειάζονται για αυτή τη συνταγή; Δείτε αναλυτικά παρακάτω:

Υλικά

  • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
  • 1 κουτί γάλα εβαπορέ
  • 3 βανίλιες
  • 1 κουτί κρέμα στο μεταλλικό κουτάκι MORFAT, ERMOL κτλ.
  • 2 πακέτα πτι μπερ

Εκτέλεση

  • Στρώστε σε ένα πυρέξ μία στρώση μπισκότα, χτυπήστε όλα τα υλικά με το μίξερ και ρίξτε το μείγμα πάνω από τα μπισκότα.
  • Τέλος βάλτε από πάνω άλλη μία στρώση μπισκότα.
  • Βάλτε το παγωτό στην κατάψυξη και όταν παγώσει κόψτε το ακριβώς στο σχήμα του μπισκότου και βγάλτε το σαν σάντουιτς.

Δείτε ακόμα ένα γλυκό με κεράσια

Το καλοκαίρι έχει κάνει την εμφάνισή του για τα καλά και ένα από τα αγαπημένα μας καλοκαιρινά φρούτα είναι και τα κεράσια. Τι πιο απολαυστικό λοιπόν από ένα λαχταριστό δροσιστικό γλυκό ψυγείου με κεράσια; Το Athensmagazine.gr έψαξε και βρήκε για εσάς την πιο γρήγορη και απλή συνταγή για το πιο απολαυστικό γλυκό. Αν πάλι προτιμάτε τα πιο.. ξινά, ρίξτε εδώ μια ματιά σε ένα πεντανόστιμο γλυκό με ζαχαρούχο γάλα και γλάσο λεμονιού.

Υλικά

  • 2 κρέμες άνθος αραβοσίτου με γεύση βανίλια
  • 5 φλυτζάνια φρουτοποτό βύσσινο (γνωστής εταιρείας)
  • 2 ζελέ light με γεύση κεράσι
  • 1/2 κιλό κεράσια χωρίς κουκούτσι
  • 1 σφηνάκι λικέρ κεράσι
  • 12 μπισκότα πτι μπερ

γλυκό κατάψυξης με ζαχαρούχο γάλα

Εκτέλεση

  • Αραιώνουμε το λικέρ με μια 1 κ.σ. νερό και βουτάμε τα μπισκότα μέσα για λίγο και μετά τα στρώνουμε σε ένα πυρέξ παραλληλόγραμμο.
  • Ετοιμάζουμε την κρέμα με το φρουτοποτό βύσσινο και τη ρίχνουμε πάνω από τα μπισκότα.
  • Φτιάχνουμε το ζελέ σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία και το αφήνουμε να κρυώσει
  • Όταν αρχίζει και πήζει το ρίχνουμε σιγά σιγά πάνω στην κρέμα και μετά ρίχνουμε και τα κεράσια.
  • Βάζουμε το πυρέξ στο ψυγείο να παγώσει κατά προτίμηση ένα βράδυ και την άλλη σερβίρουμε
 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share