Κυριακή, 22 Μαΐου 2022

Του ονείρου: Αρνίσια κεφτεδάκια με ρύζι στον φούρνο

Θα γλείφετε και τα δάχτυλά σας!

20 Ιανουαρίου 2022 17:59
Του ονείρου: Αρνίσια κεφτεδάκια με ρύζι στον φούρνο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μιας και πλησιάζει σαββατοκύριακο είναι ευκαιρία να φτιάξετε ένα φαγητό που πραγματικά θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι. Πρόκειται για αρνίσια κεφτεδάκια με ρύζι στον φούρνο. Μία συνταγή αγαπημένη και πολύ ζουμερή. Με την ευκαιρία ανακάλυψε τα απόλυτα μυστικά για να σας βγει ζουμερός και αφράτος ο κεφτές.

Του ονείρου: Αρνίσια κεφτεδάκια με ρύζι στον φούρνο

Υλικά

  • 270 γρ. ρύζι bonnet
  • 700 ml ζωμό κοτόπουλου
  • 1 μεγάλη κουτ. σούπας βούτυρο (30 γρ.)
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

Για τα κεφτεδάκια (8 τεμ.):

  • 500 γρ. κιμά αρνίσιο
  • 1 μέτριο κρεμμύδι τριμμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη
  • 1 αυγό
  • 2 φέτες ψωμί του τοστ χωρίς την κόρα
  • 2 πρέζες γαρίφαλο τριμμένο
  • 2 πρέζες κύμινο τριμμένο
  • 2 πρέζες μοσχοκάρυδο τριμμένο
  • 2 πρέζες δεντρολίβανο τριμμένο (στο χέρι)
  • 1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
  • 1 κουτ. γλυκού μουστάρδα
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

  • Αφήνουμε το ψωμί του τοστ εκτός ψυγείου για 2 ώρες να στεγνώσει και το τρίβουμε στο μούλτι για να γίνει ψίχουλα. Αντίστοιχα, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την ίδια ποσότητα ψίχας από χθεσινό ψωμί του φούρνου. Ανακατεύουμε και ζυμώνουμε όλα τα υλικά, φτιάχνοντας 8 κεφτεδάκια.
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200οC. Σε ένα τηγάνι που να χωράει το ρύζι και τον ζωμό, περνάμε τα κεφτεδάκια και από τις 2 μεριές να πάρουν χρώμα. Αφαιρούμε σε ένα πιάτο και στο ίδιο τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι με το βούτυρο. Μόλις καραμελώσει, προσθέτουμε το ρύζι, γυρίζουμε μέχρι να γυαλίσει και προσθέτουμε τον ζωμό. Μόλις βράσει, το βάζουμε σε ταψί 25 εκ. ή μικρό πυρέξ και τοποθετούμε ενδιάμεσα τα κεφτεδάκια.
  • Σκεπάζουμε με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στον φούρνο για 20´ με το φαγητό σκεπασμένο και 15´ ξεσκέπαστο, μέχρι το ρύζι να πιει όλο το νερό και να αρχίσει να τραγανίζει στις άκρες του ταψιού. Σερβίρουμε με γιαούρτι, προαιρετικά καυτερό πιπέρι και λεμόνι.

Πηγή: olivemagazine.gr

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share