Σάββατο, 21 Μαΐου 2022

Βάζει το κοτόπουλο στο τηγάνι και προσθέτει κόκα κόλα - Το αποτέλεσμα; Εξαιρετικό!

Απίστευτο!

17 Ιανουαρίου 2022 15:02
Βάζει το κοτόπουλο στο τηγάνι και προσθέτει κόκα κόλα - Το αποτέλεσμα; Εξαιρετικό!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το κοτόπουλο είναι το πιο εύκολο κρέας που μπορεί να μαγειρευτεί πολύ γρήγορα. Παράλληλα το επιλέγουν αρκετοί στο καθημερινό τους μενού, καθώς πηγαίνει με πολλούς διατροφικούς συνδυασμούς.

Ωστόσο, οι κλασικές συνταγές για κοτόπουλο δεν πιάνουν μία μπροστά σε αυτές εδώ τις φτερούγες!

Δείτε επίσης: Το απόλυτο κόλπο για απίστευτη τραγανή πέτσα στο κοτόπουλο

Για να κάνετε το κοτόπουλο σας μοναδικό, θα χρειαστείτε φτερούγες κοτόπουλου, σάλτσα σόγιας και… κόκα κόλα! Ξέρω ότι μπορεί να ακούγεται παράξενο, αλλά ακούστε με.

Το κορίτσι στο βίντεο μας δείχνει το αγαπημένο της φαγητό που το φτιάχνει η μαμά της εδώ και χρόνια.

Αρχικά, μαρινάρετε τις φτερούγες με τη σάλτσα σόγιας για 15 λεπτά. Μετά ρίξτε το μαριναρισμένο κοτόπουλο σε ένα τηγάνι και αρχίστε το τηγάνισμα. Αφήστε τις να μαγειρευτούν για 5 λεπτά από κάθε πλευρά, και μετά προσθέστε λίγη ακόμα σόγια.

Αφήστε το να σιγοβράσει για ένα λεπτό κα μετά έρχεται το μυστικό συστατικό. Βάλτε μία κούπα κόκα κόλα στο κοτόπουλο και αφήστε το να γίνει για 15 ακόμα λεπτά.

Βγάλτε τα από τη φωτιά και έχετε ένα νόστιμο γλυκόξινο φαγητό! Πιστέψτε μας, είναι πολύ καλό!

Ξεχάσατε να ξεπαγώσετε το κοτόπουλο; Να τι μπορείτε να κάνετε!

Το να ξεπαγώσετε ένα κοτόπουλο είναι αρκετά εύκολο, καθώς το μόνο που χρειάζεται είναι να το βγάλετε από το ψυγείο και να το αφήσετε. Τι γίνεται, όμως, όταν ξεχάσετε να βγάλετε το κοτόπουλο από την κατάψυξη;

Αρχικά αυτό που δεν πρέπει να ξεχνάτε είναι πως πάνω από όλα σημασία έχει η ασφάλεια. Σύμφωνα, λοιπόν, με τους ειδικούς όταν το ωμό κρέας βρίσκεται μεταξύ 4 και 60 βαθμών Κελσίου η παρουσία των βακτηρίων μπορεί να διπλασιαστεί μέσα σε λιγότερο από 20 λεπτά. Επομένως καλό θα είναι να αποφύγουμε κάτι τέτοιο.

Παράλληλα, δείτε εδώ το tip για ζουμερό κοτόπουλο στο grill.

Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να ξεπαγώσετε γρήγορα το κοτόπουλό σας είναι να το βάλετε μέσα σε κρύο νερό. Γεμίστε ένα μπολ με νερό και βάλτε μέσα το κοτόπουλο. Αλλάζετε το νερό κάθε 20-30 λεπτά. Μην χρησιμοποιήσετε σε καμιά περίπτωση ζεστό νερό καθώς αυτό μπορεί να θέσει σε κίνδυνο το κοτόπουλό σας.

Αν θέλετε να μαγειρέψετε ολόκληρο το κοτόπουλό σας -και θέλετε να το σερβίρετε και ολόκληρο- τότε θα πρέπει να αγοράσετε καινούργιο κοτόπουλο μιας και δεν πρόκειται με τίποτα να ξεπαγώσει. Ακολουθήστε την παραπάνω μέθοδο μόνο αν θέλετε να το ξεπαγώσετε σε κομμάτια.

Ένας άλλος τρόπος για να ξεπαγώσετε το κοτόπουλό σας άμεσα είναι να το ψήσετε κατευθείαν από την κατάψυξη. Σύμφωνα με τους ειδικούς κάτι τέτοιο επιτρέπεται. Απλά θα χρειαστεί να το ψήσετε κατά 50% περισσότερο.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share