Τετάρτη, 25 Μαΐου 2022

Το πουπέκι της γιαγιάς μου: Η συνταγή για το γλυκό της ημέρας!

Υπέροχο!

17 Ιανουαρίου 2022 12:24
Το πουπέκι της γιαγιάς μου: Η συνταγή για το γλυκό της ημέρας!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το Athensmagazine.gr σας καλημερίζει με ακόμα εύκολη συνταγή για γλυκό! Σήμερα σας έχουμε το πουπέκι της γιαγιάς!

Πάμε να δούμε αναλυτικά την συνταγή παρακάτω:

Υλικά

Όλα τα υλικά τα μετράμε με την ίδια κούπα

  • 1 λίτρο γάλα
  • 1 κούπα του νες καφέ σιμιγδάλι ψιλό
  • 3/4 της κούπας ζάχαρη
  • 4 αβγά
  • 2 κάψουλες βανίλια
  • 150 γρ. βούτυρο
  • 1 κούπα καστανή ζάχαρη για από πάνω

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αβγά με τη ζάχαρη ίσα να αφρατέψουν.

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα, το σιμιγδάλι, την βανίλια και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύουμε συνέχεια.

Μόλις ζεσταθεί λίγο, με μια κουτάλα ρίχνουμε απ' το μείγμα του γάλατος στα αβγά σιγά σιγά, ανακατεύουμε σε όλη την διάρκεια που το κάνουμε αυτό για να μη μας κόψουν τα αβγά.

Ρίχνουμε τα αβγά στην κατσαρόλα και ξαναβάζουμε στη φωτιά. Βάζουμε και το βούτυρο.

Μόλις δέσει η κρέμα, όχι να πήξει εντελώς, την ρίχνουμε σε βουτυρωμένο ταψί.

Από πάνω ρίχνουμε την καστανή ζάχαρη ομοιόμορφα.

Ψήνουμε στους 180° C για 40 - 45'.

Εύκολο γλυκάκι σοκολάτας με λίγα υλικά

Σας παρουσιάζουμε το πιο εύκολο γλυκό με 3 υλικά θα το φτιάξετε τόσο εύκολα αλλά και γρήγορα που δε θα το πιστεύετε. Αν σας αρέσουν τα εύκολα γλυκά δοκιμάστε και αυτό το οικονομικό σοκολατένιο γλυκό

Για το σοκολατένιο γλυκό με 3 υλικά θα χρειαστείτε

  • 200 γρ. ‏σοκολάτα γάλακτος κουβερτούρα
  • 400 γρ. ‏φυστικοβούτυρο
  • 100 γρ. ‏λευκή σοκολάτα κουβερτούρα

Το πουπέκι της γιαγιάς μου: Η συνταγή για το γλυκό της ημέρας!

Εκτέλεση

  1. Απλώνετε πλαστική μεμβράνη σε μια μακρόστενη φόρμα.
  2. Λιώνετε σε μπεν μαρί τα 100 γρ. σοκολάτας γάλακτος και προσθέτετε 2 κ.σ. φυστικοβούτυρου. Ανακατεύετε μέχρι το μείγμα να είναι ομοιόμορφο.
  3. Βάζετε το μισό μείγμα στη φόρμα που έχετε ετοιμάσει και το στρώνετε. Αν χρειαστεί σηκώνετε την φόρμα και την χτυπάτε προς τα κάτω για να στρώσει καλύτερα.
  4. Λιώνετε σε μπεν μαρί τα 100 γρ. λευκής σοκολάτας και αυτή τη φορά προσθέτετε 4 κ.σ. φυστικοβούτυρου. Ανακατεύετε μέχρι να έχετε λείο μείγμα.
  5. Βάζετε όλο το μείγμα στη φόρμα που έχετε ετοιμάσει και το στρώνετε. Αν χρειαστεί σηκώνετε την φόρμα και την χτυπάτε προς τα κάτω για να στρώσει καλύτερα.
  6. Απλώνετε τα υπόλοιπα 100 γρ. της σοκολάτας γάλακτος από πάνω και αφού λειάνετε την επιφάνεια του γλυκού το βάζετε στο ψυγείο μέχρι να στερεοποιηθεί η σοκολάτα.
 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share