Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Μαμαδίστικη συνταγή για το πιο εύκολο γλυκό ψυγείου με κρέμα πορτοκαλιού - Έτοιμο σε 5 λεπτά

Θα γλείφετε τα δάχτυλά σας!

17 Ιανουαρίου 2022 10:37
Μαμαδίστικη συνταγή για το πιο εύκολο γλυκό ψυγείου με κρέμα πορτοκαλιού - Έτοιμο σε 5 λεπτά
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η κρέμα πορτοκαλιού με καρύδα είναι ένα εύκολο και γευστικό γλυκό ψυγείου, το οποίο θα σας δροσίσει και θα σας κάνει να το λατρέψετε.

Πρόκειται για γλυκιά συνταγή που απαιτούνται μόλις 5 λεπτά για την παρασκευή της, ενώ θα την αγαπήσουν σίγουρα μικροί και οι μεγάλοι.

Δείτε επίσης: Του ονείρου: Το πιο νόστιμο μπισκοτόγλυκο έτοιμο μέσα σε 10'

γλυκό ψυγείου με κρέμα πορτοκαλιού

Υλικά

  • 4 ποτήρια νερού φυσικό χυμό πορτοκαλιών
  • 120 γρ. ζάχαρη
  • 120 γρ. κορν φλάουρ
  • Μπόλικη καρύδα

Εκτέλεση

Βάζουμε στην κατσαρόλα 4 ποτήρια νερού φυσικό χυμό πορτοκαλιών, 120 γρ. ζάχαρη και 120 γρ. κορν φλάουρ, το βάζουμε στην εστία και το ανακατεύουμε.

Όταν πήξει, κατεβάζουμε το μείγμα και το ρίχνουμε στο πυρέξ ή ταψι ή ταπερ (30ν).

Ρίχνουμε πάνω μπόλικη καρύδα.

Μόλις κρυώσει το βάζουμε στο ψυγείο.

Πεντανόστιμο: Αυτό το τρομερό κέικ με αχλάδι και καρύδια θα σας κάνει να γλείφετε και τα δάχτυλά σας!

Συνταγή: Όταν πρόκειται για την διακόσμηση ενός κέικ, υπάρχουν αμέτρητα πράγματα και χρώματα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε.

Χωρίς να αναφερθούμε σε όλα τα μη βρώσιμα αντικείμενα όπως λουλούδια. Αλλά για το κέικ που θα δείτε παρακάτω, δεν θα χρειαστείτε τίποτα από αυτά και αυτό γιατί η διακόσμηση είναι ήδη μέσα στο κέικ…

Δείτε με την ευκαιρία κι αυτό: Κόβει το πάνω μέρος ενός μήλου, προσθέτει γέμιση μέχρι πάνω και το βάζει στο φούρνο. Το αποτέλεσμα; Απίθανο!
Θα χρειαστείτε:

  • 4 μικρά αχλάδια
  • 1 2/3 κούπες ζάχαρη
  • 3 αβγά
  • 115 γρ. βούτυρο
  • 2/3 κούπας ψιλοκομμένα καρύδια
  • 1 κούπα αλεύρι
  • 1 κ.σ σκόνη κακάο
  • 1 κ.σ μπέικιν πάουντερ
  • έτοιμο σιρόπι καραμέλας
  • λαδόκολλα
  • ζάχαρη άχνη (για διακόσμηση)

Οδηγίες:

Ξεφλουδίστε τα 4 αχλάδια (αφήνοντας τα κοτσάνια άθικτα στα 3) και βάλτε αυτά τα 3 μία κατσαρόλα με νερό και μία κούπα ζάχαρη. Σιγοβράστε για 20 λεπτά και στη συνέχεια αφαιρέστε τα από το νερό και βάλτε τα στην άκρη.

Χωρίστε τους κρόκους από τα ασπράδια και χτυπήστε τα ασπράδια με 1/3 κούπας ζάχαρη σε ένα μεγάλο μπολ με μίξερ μέχρι να γίνει σφιχτό το μίγμα.

Σε ένα άλλο μπολ, αναμείξτε το βούτυρο με το υπόλοιπο 1/3 κούπας ζάχαρη και τους κρόκους μέχρι το μίγμα να γίνει ομοιογενές. Προσθέστε τα ψιλοκομμένα καρύδια, το αλεύρι, το κακάο και το μπέικιν πάουντερ. Τρίψτε και το αχλάδι που έχει μείνει και ανακατέψτε ξανά.

Προσθέστε και τα χτυπημένα ασπράδια και αφού ανακατέψτε όλα τα συστατικά, ρίξτε το μίγμα σε ένα σκεύος για κέικ που να είναι καλυμμένο με αντικολλητικό χαρτί.

Βάλτε και τα 3 αχλάδια στην μέση και από πάνω τους ρίξτε το σιρόπι καραμέλας. Ψήστε στους 180 για 35 λεπτά.

Γαρνίρετε με λίγη άχνη ζάχαρη και καρύδια και είστε έτοιμοι!

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share