Τυρόπιτα από τον παράδεισο: Η πιο εύκολη συνταγή με γιαούρτι και φέτα
θα γλείφετε και τα δάχτυλά σας!
17 Ιανουαρίου 2022 08:31
Από ATHENSMAGAZINE TEAM
Η τυρόπιτα είναι μια από τις αγαπημένες πίτες μικρών και μεγάλων. Είναι ιδανική για πρωινό, μεσημεριανό ή βραδινό. Αν θέλεις να φτιάξεις εύκολα και γρήγορα μία νόστιμή τυρόπιτα, τότε... δοκίμασε την παρακάτω συνταγή με γιαούρτι και φέτα. Με την ευκαιρία ανακάλυψε εδώ πως τυρόπιτα στο τηγάνι μέσα σε δέκα λεπτά.
Υλικά
200γρ γιαούρτι στραγγιστό (1 κεσεδάκι)
140γρ αλεύρι (1/2 κούπα), για όλες τις χρήσεις
1κ.γ. μπέηκιν πάουντερ
170γρ. λιωμένη μαργαρίνη ή βούτυρο
400γρ. φέτα
200γρ. κίτρινο τυρί τριμμένο (προτείνουμε Γραβιέρα ή Ρεγκάτο)
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το αλεύρι και το μπέηκιν και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το γάλα, ανακατεύοντας με ένα σύρμα. Προσθέτουμε το γιαούρτι, τα αυγά και τη μαργαρίνη. Ανακατεύουμε πολύ καλά με ένα κουτάλι αρχικά, και στη συνέχεια με το σύρμα μέχρι να γίνουν ένα. Δεν αγχωνόμαστε που το μίγμα είναι σφιχτό. Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε, και όλα τα υλικά θα ενωθούν.
Στη συνέχεια βάζουμε το κίτρινο τυρί και ανακατεύουμε να ενσωματωθεί και αυτό.
Προσθέτουμε τη φέτα σπασμένη σε χοντρά κομμάτια, και ανακατεύουμε με κάποιο κουτάλι προσεκτικά. Δε θέλουμε να τη διαλύσουμε σε μικροσκοπικά κομματάκια, γι' αυτό "διπλώνουμε" τη φέτα μέσα στο μίγμα, όπως θα κάναμε με μια μαρέγκα. Βάζουμε το μοσχοκάρυδο και το πιπέρι.
Όση ώρα ετοιμάζουμε το μείγμα, έχουμε ανάψει όλο το φούρνο και τον προθερμαίνουμε στους 200 βαθμούς.
Σε ένα στρογγυλό πυρίμαχο σκεύος (21 χ 18 εκ. ή αντίστοιχου εμβαδού), αλείφουμε λίγη μαργαρίνη, και ρίχνουμε το μίγμα μας.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς στη μεσαία σχάρα μέχρι να ροδίσει, περίπου για 45 λεπτά. Ελέγχουμε με ένα μαχαιράκι αν έχει ψηθεί: Βάζουμε το μαχαίρι μέσα στην πίτα και αν βγει καθαρό, χωρίς να κολλά επάνω του το μίγμα, είναι έτοιμη.
Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει. Προσοχή γιατί θα καίει πολύ.
Σερβίρουμε με χωριάτικη σαλάτα ή με μια απλή σαλάτα μαρούλι.