Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Λίγοι το ξέρουν: Το κόλπο για να καθαρίσεις το κάστανο στη στιγμή χωρίς να το σπάσεις καθόλου

Δεν είχαμε ιδέα!

16 Ιανουαρίου 2022 11:49
Λίγοι το ξέρουν: Το κόλπο για να καθαρίσεις το κάστανο στη στιγμή χωρίς να το σπάσεις καθόλου
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το κάστανο είναι η υπερτροφή του χειμώνα, αφού σύμφωνα με τους διατροφολόγους ο συγκεκριμένος καρπός ρίχνει την χοληστερίνη, κάνει καλό στην καρδιά, στο γαστρεντερικό, καθώς, επίσης, περιέχει πολλές βιταμίνες και μέταλλα.

Περιέχει αρκετή ποσότητα πρωτεΐνης, της οποίας η βιολογική αξία είναι εφάμιλλη της πρωτεΐνης του αυγού και αφομοιώνεται εύκολα από τον οργανισμό.

Δείτε επίσης: Toύρτα κάστανο με σοκολάτα! To πιο απολαυστικό πάντρεμα γεύσεων!

Σε αντίθεση με άλλους καρπούς, το κάστανο περιέχει λιγότερο λίπος, ενώ είναι πλούσιο σε μέταλλα, βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά, όμως έχει αρκετές θερμίδες (370 τα 100 γραμμάρια), γι’ αυτό καλό είναι να μην καταναλώνονται μεγάλες ποσότητες.

Ένα μειονέκτημα που έχει ο καρπός είναι ότι καθαρίζεται δύσκολα. Ωστόσο, υπάρχουν διάφορες μέθοδοι, με την Ιταλίδα μπλόγκερ Benedatta να δείχνει τρεις από αυτές για να γίνει γρήγορα κι εύκολα.

Οι λόγοι που το κάστανο είναι το πιο υγιεινό χειμωνιάτικο σνακ

1.Τα κάστανα, σε αντίθεση με τους άλλους ξηρούς καρπούς, έχουν λιγότερο λίπος, ενώ είναι πλούσια σε μέταλλα και βιταμίνες.

2. Τα 100 γραμμάρια κάστανα έχουν περίπου 300 θερμίδες. Αν προσπαθείτε να χάσετε βάρος θα πρέπει να περιοριστείτε σε λίγα κάστανα.

3. Περιέχουν υψηλής ποιότητας πρωτεΐνη, παρά το γεγονός ότι από διατροφικής άποψης, είναι παρόμοια με άλλες αμυλώδεις τροφές όπως η πατάτα, το καλαμπόκι κ.λπ.

4.Το κάστανο είναι καλή πηγή διαιτητικών φυτικών ινών, καθώς τα 100 γρ. έχουν περίπου 8,1 γραμμ. φυτικών ινών , δηλαδή το 20% της συνιστώμενης ημερήσιας ποσότητας.

5.Τα κάστανα περιέχουν σίδηρο, ασβέστιο, κάλιο, μαγνήσιο, μαγγάνιο, φωσφόρο και ψευδάργυρο.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share