Δευτέρα, 23 Μαΐου 2022

Γλυκό ψυγείου με σαβαγιάρ και μερέντα - Βελούδινη γεύση

Λιώνει στο στόμα!

16 Ιανουαρίου 2022 09:25
Γλυκό ψυγείου με σαβαγιάρ και μερέντα - Βελούδινη γεύση
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Αν θες να φας κάτι γλυκό με ανάλαφρη γεύση και χωρίς πολλή κούραση, σου έχουμε τη λύση. Γλυκό ψυγείου με σαβαγιάρ και μερέντα του «ονείρου»

Με την ευκαιρία δείτε τη συνταγή για εύκολο cheesecake στο λεπτό!

Υλικά

  • 1 μεταλλικό κουτί φυτική σαντιγύ κρέμα (Morfat creamy), κρύα τουλάχιστον 1 ώρα στο ψυγείο
  • 300 ml γάλα φρέσκο πλήρες λιπαρών
  • 3 κ.σ. κακάο σκόνη
  • 2 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 πακέτο μπισκότα σαβαγιάρ
  • 400 γρ. μερέντα, μαλακωμένη καλά σε φούρνο μικροκυμάτων ή σε θερμοκρασία δωματίου
  • 150 γρ. τρούφα σοκολάτας

Γλυκό ψυγείου με σαβαγιάρ και μερέντα

Εκτέλεση

Αφήνετε το φυτική κρέμα Morfat τουλάχιστον 1 ώρα στο ψυγείο να κρυώσει καλά. Στη συνέχεια τη χτυπάτε στο μίξερ για 6 λ να αφρατέψει πολύ καλά και την αφήνετε στην άκρη.
Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνετε το γάλα, τη σκόνη κακάο και τη ζάχαρη και τα ανακατεύετε σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσει καλά η ζάχαρη και το κακάο. Το αποσύρετε από τη φωτιά και το αφήνετε στην άκρη να κρυώσει καλά

Μόλις κρυώσει το μείγμα γάλακτος βουτάτε μέσα, πολύ γρήγορα για να μη μουλιάσουν, ένα ένα τα σαβαγιάρ και τα στρώνετε σε ένα τετράγωνο ταψί 24 εκ ή αντίσχοιχο μακρόστενο. Πάνω από τα σαβαγιάρ αλείφετε μια στρώση μερέντα και τη πασπαλίζετε με λίγη τρούφα.

Από πάνω απλώνετε μια λεπτή στρώση σαντιγί και μετά επαναλαμβάνετε τις στρώσεις (μουσκεμένα μπισκότα, μερέντα, σαντιγί) φροντίζοντας να κρατήσετε λίγη τρούφα σοκολάτας με την οποία θα πασπαλίσετε τη σαντιγί που θα είναι η τελευταία στρώση του γλυκού. Βάζετε το γλυκό σας στο ψυγείο για 6 περίπου ώρες και μετά σερβίρετε.

Tips

Μπορείτε να προσθέσετε ψιλοκομμένους καβουρδισμένους ξηρούς καρπούς της αρεσκείας σας ανάμεσα στις στρώσεις.

Μη μουλιάσετε τα σαβαγιάρ να απορροφήσουν πολύ γάλα γιατί μετά το γάλα θα τρέξει στο γλυκό.

Πηγή: xrysessyntages.gr

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share