Τετάρτη, 25 Μαΐου 2022

Τυρόπιτα «αστραπή» που φτιάχνεται σε 10 λεπτά στο τηγάνι

Θα γλείφετε τα δάχτυλά σας!

16 Ιανουαρίου 2022 09:17
Τυρόπιτα «αστραπή» που φτιάχνεται σε 10 λεπτά στο τηγάνι
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μια τυρόπιτα «αστραπή» που μας βγάζει από τη δύσκολη θέση του «τι θα φάμε σήμερα» και είναι τόσο νόστιμη που θα γίνει ένα από τα αγαπημένα πιάτα. Ψήνεται μέσα σε 10 λεπτά και τη σερβίρουμε ζεστή και τραγανή έτσι εύκολα και απλά.

Δείτε επίσης: Συνταγή για βλάχικη τυρόπιτα με κεφίρ

Υλικά:

  • 6-7 κουταλιές λάδι
  • 2 φύλλα σφολιάτας/χωριάτικα
  • 150 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
  • 70 γρ. τυρί φιλαδέλφεια
  • 1 αυγό
  • 4 κουτ. σούπας γάλα

Εκτέλεση :

Σε ένα μπολ ενώνουμε την τριμμένη φέτα, με το τυρί φιλαδέλφεια και το αυγό και ανακατεύουμε καλά το μείγμα.

Βάζουμε το μισό λάδι σε ένα αντικολλητικό τηγάνι 28 – 32 εκ. σε μέτρια φωτιά και καλύπτουμε τον πάτο του τηγανιού και τα πλαϊνά τοιχώματα μέχρι τη μέση με το πρώτο φύλλο της σφολιάτας και μοιράζουμε πάνω του το μείγμα από το μπολ, αφήνοντας ένα περιθώριο 3 εκ. από την άκρη γύρω-γύρω.

Σκεπάζουμε με το άλλο φύλλο σφολιάτας πιέζοντας τις άκρες, ώστε να κλείσουν.
Περιχύνουμε με το υπόλοιπο λάδι και το γάλα και αφήνουμε 3 – 4 λεπτά μέχρι να ροδίσει το φύλλο από κάτω.

Με μια μεγάλη σπάτουλα ανασηκώνουμε την τυρόπιτα, αναποδογυρίζουμε προσεκτικά την πίτα, ώστε να ψηθεί και από την άλλη πλευρά.

Tips: Αν χρησιμοποιήσετε φύλλο σφολιάτας, αντικαταστήστε το λάδι με βούτυρο.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share