Τετάρτη, 10 Αυγούστου 2022

Αρχαία ελληνική συνταγή για επιδόρπιο με 5 υλικά

Το αφροδισιακό γλυκό των Αρχαίων Ελλήνων

14 Ιανουαρίου 2022 15:15
Αρχαία ελληνική συνταγή για επιδόρπιο με 5 υλικά
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Δοκιμάστε να φτιάξετε ένα αφροδισιακό γλυκό από την Αρχαία Ελλάδα, που έχει την πρωτοτυπία της ιδανικής εξισορρόπησης των γεύσεων! Παράλληλα, δείτε τις τεχνικές που χρησιμοποιούσαν οι Αρχαίοι Έλληνες για να κάνουν sex.

Κυδώνια ψητά (με ή χωρίς γιαούρτι)

Υλικά

  • 2 μεγάλα κυδώνια
  • 1 κουταλιά μέλι
  • 1 κουταλιά ξανθές σταφίδες
  • 1/2 ποτήρι κόκκινο κρασί
  • Λίγη κανέλα

Εκτέλεση

  • Πλένουμε, καθαρίζουμε, κόβουμε τα κυδώνια στη μέση και σκάβουμε το εσωτερικό τους.
  • Ανακατεύουμε το μέλι, με την κανέλα, τις σταφίδες και το κόκκινο κρασί και τα ρίχνουμε στην κοιλότητα των κυδωνιών.
  • Τέλος πασπαλίζουμε με κανέλα.
  • Τα βάζουμε με λίγο νερό σε αντικολλητικό σκεύος και τα σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο.
  • Τα ψήνουμε στο φούρνο επί 1 ώρα περίπου, στους 200ο μέχρι να μαλακώσουν.

Τα σερβίρουμε ζεστά με ή χωρίς γιαούρτι!

κυδώνια-γιαούρτι

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share