Πέμπτη, 30 Νοεμβρίου 2023

Για αυτό επιβάλλεται να μαρινάρουμε τα ψητά κρέατα με δεντρολίβανο

Δεν το γνωρίζατε!

14 Ιανουαρίου 2022 14:51
Για αυτό επιβάλλεται να μαρινάρουμε τα ψητά κρέατα με δεντρολίβανο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Πολλές φορές ψήνουμε το κρέας μας στη σχάρα ή στα κάρβουνα! Επίσης, δείτε γιατί, όταν τρώμε, δεν πρέπει να τρυπάμε τη μπριζόλα με πιρούνι

Οι θερμοκρασίες αυτού του τρόπου μαγειρέματος συνήθως είναι πολύ υψηλές και οι υψηλές αυτές θερμοκρασίες έχουν ένα πολύ μεγάλο μειονέκτημα.

Απελευθερώνουν στο κρέας και στο ψάρι κάποιες ενώσεις άκρως επικίνδυνες και επιβλαβείς για τον οργανισμό μας και έχουν κατηγορηθεί για μια πληθώρα παθήσεων όπως γήρανση του εγκεφάλου, νευροεκφυλιστικές παθήσεις, Νόσο Alzheimer, Πάρκινσον, άνοια και άλλες εγκεφαλικές παθήσεις.

Ένας τρόπος να μπλοκάρουμε τις ενώσεις αυτές είναι να μαρινάρουμε το κρέας και το ψάρι με μια ομάδα μπαχαρικών η οποία θα αποτελείται από:

μπριζόλα

Και θα ρωτήσουμε γιατί; Διότι το δεντρολίβανο περιέχει τα ενεργά συστατικά

α) carnosol
β) carnosic acid
γ) rosmarinic acid

τα οποία είναι ισχυρότατα αντιοξειδωτικά και έχουν την ιδιότητα να μπλοκάρουν και να εμποδίζουν κατά 90% τις ετεροκυκλικές αμύνες (έτσι λέγονται οι επικίνδυνες ενώσεις) οι οποίες δημιουργούνται στο κρέας και στο ψάρι κατά την διάρκεια ψησίματος σε υψηλές θερμοκρασίες.

Αυτή η τεχνική μαγειρέματος είναι βέβαια γνωστή από πολύ παλιά.

Οι παλιές μαγείρισσες δεν ξεχνούσαν ποτέ να μαρινάρουν το κρέας ή το ψάρι πριν το ψήσουν με…

  • δεντρολίβανο
  • θυμάρι
  • λεμόνι
  • και σκόρδο

Μια πρακτική μαγειρέματος η οποία εκτός από γευστική απόλαυση προσέφερε και προσφέρει την απαιτούμενη και απαραίτητη προστασία της στο σύνολο του οργανισμού μας.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share