Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Ζουμερή τυρόπιτα με κρεμώδες τυρί και σάλτσα φράουλας

Αποκάλυψη νοστιμιάς!

14 Ιανουαρίου 2022 10:44
Ζουμερή τυρόπιτα με κρεμώδες τυρί και σάλτσα φράουλας
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Λαχταριστή τυρόπιτα με κρεμώδες τυρί και σάλτσα φράουλας, μία όαση απόλαυσης, που πρέπει όλοι να δοκιμάσετε. Η συνταγή είναι απλή και το αποτέλεσμα θα συναρπάσει τους πάντες. Παράλληλα, δοκιμάστε οπωσδήποτε αυτή τη κασιόπιτα.

Υλικά

  • ½ κιλό φύλλα κρούστας (του μπακλαβά)

Για τη γέμιση:

  • 4 φλ. γάλα φρέσκο
  • 1 φλ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 2-3 αβγά
  • 4 κ.σ. μαργαρίνη με 25% βούτυρο Flora
  • 500 γρ. φέτα
  • 300 γρ. κεφαλοτύρι
  • 2 κ.σ. μαρμελάδα φράουλα
  • 1 φλ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Άλτις Απαλό

Για τη μαρμελάδα φράουλα:

  • ½ κιλό φράουλες
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 1 κ.σ. χυμό λεμονιού

Πεντανόστιμη τυρόπιτα μέσα σε 3 λεπτά - Χωρίς υπερβολή!

Γρήγορη και εύκολη τυρόπιτα στο τηγάνι. Μία συνταγή που ετοίμασε και παρουσίασε μέσα σε 3 λεπτά η Εύα Παρακεντάκη στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα».

Υλικά

  • 6 φύλλα κρούστας
  • 150 γρ. διάφορα κίτρινα τυριά
  • 5 φέτες σαλάμι αέρος
  • πάπρικα γλυκιά
  • Ελαιόλαδο
  • 1 αυγό
  • 3/4 του φλυτζανιού γάλα

Εκτέλεση

Κόβουμε τα φύλλα στρογγυλά –μετράμε με ένα μεγάλο πιάτο- ίσα ίσα να καλύπτουν την βάση του τηγανιού.

Βάζουμε ελαιόλαδο στο τηγάνι και στρώνουμε τα τρία φύλλα.

Βάζουμε τα τυριά και το σαλάμι αέρος, πασπαλίζουμε με πάπρικα γλυκιά.

Βάζουμε από πάνω τα άλλα τρία φύλλα κομμένα στρογγυλά. Τα τρυπάμε με ένα μαχαίρι.

Χτυπάμε το αυγό με το γάλα και ρίχνουμε το περίπου το 1/3.

Μόλις πάρει χρώμα από κάτω, το τουμπάρουμε σαν ομελέτα και ψήνουμε και από την άλλη μεριά.

Έτοιμη η τυρόπιτά μας!

Τυρόπιτα στη τοστιέρα μόνο με 3 υλικά

Ένα νόστιμο και πανεύκολο σνακ θα γίνει το αγαπημένο σου και θα σου λύσει τα χέρια στο ερώτημα “τι να βάλω στα παιδιά στο σχολείο”. Η τυρόπιτα στην τοστιέρα θα σε ξετρελάνει. Όπως επίσης θα σε τρελάνει και αυτή η συνταγή τυρόπιτας με σαλάμι αέρος.

Μια συνταγή απλή και πεντανόστιμη!

Τα υλικά ελάχιστα και ο χρόνος παρασκευής ιδανικός για να προλάβεις το πρώτο κουδούνι του σχολείου.

Υλικά

  • 250 γραμμάρια φέτα
  • 60 γραμμάρια αλεύρι
  • 1 αυγό

Εκτέλεση

  • Τρίβουμε τη φέτα σε μικρά κομμάτια, προσθέτουμε το αυγό και το αλεύρι και ανακατεύουμε.
  • Προσθέτουμε ελάχιστο νερό.
  • Βάζουμε το μείγμα στη λαδόκολλα και τοποθετούμε στην τοστιέρα.
  • Ψήνουμε μέχρι να πάρει χρώμα, ανάλογα πόσο δυνατή είναι η τοστιέρα μας.
 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share