Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Πότε πρέπει να βάλετε αλάτι όταν φτιάχνετε μακαρόνια;

Το γνωρίζατε;

10 Ιανουαρίου 2022 12:40
Πότε πρέπει να βάλετε αλάτι όταν φτιάχνετε μακαρόνια;
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τα μακαρόνια είναι χωρίς καμία αμφιβολία ένα φαγητό παντός καιρού, καθώς είναι γρήγορο στην εκτέλεση, αλλά και νόστιμο.

Ένα λάθος που κάνουμε πολλές φορές όταν μαγειρεύουμε μακαρόνια, είναι να βάζουμε αλάτι στην κατσαρόλα με το νερό πριν αυτό βράσει.

Παράλληλα, δείτε εδώ τη συνταγή για πατάτες ψημένες σε κρούστα αλατιού.

Αν αργεί το νερό να βράσει δεν φταίει το μάτι της κουζίνας, αλλά το αλάτι!

μακαρόνια αλάτι

Το αλάτι πρέπει να μπαίνει αφού βράσει το νερό, μαζί με τα μακαρόνια. Διαφορετικά το νερό κάνει σχεδόν το διπλάσιο χρόνο να φτάσει σε θερμοκρασία βρασμού.

Σας έπεσε παραπάνω αλάτι στο φαγητό; Δύο τρόποι για να το σώσετε

Σας έπεσε παραπάνω αλάτι στο φαγητό; Όσο δύσκολο και αν σου φαίνεται να το σώσεις, υπάρχει τρόπος να διώξεις την αλμύρα! Ενώ, αν βάζεις αλάτι στην ντομάτα, δώσε μεγάλη προσοχή αν έχεις αυτά τα συμπτώματα!

1ος τρόπος: Αν το φαγητό σου είναι έτοιμο το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να ρίξεις μέσα μια φέτα ξερό ψωμί και να το αφήσεις εκεί για περίπου 10 λεπτά. Έπειτα, βγάλε το ψωμί και πρόσθεσε λίγο νερό. Ανακάτεψε και φάε κανονικά το φαγητό σου. Πολύ από το αλάτι θα έχει εξαφανιστεί.

2ος τρόπος: Αν το φαγητό σου μαγειρεύεται ακόμα ρίξε μέσα μια ξεφλουδισμένη πατάτα. Μόλις είναι έτοιμο το φαγητό και κλείσεις το μάτι, βγάλε την πατάτα. Αυτή θα έχει απορροφήσει πολύ από το αλάτι που σου έπεσε κατά λάθος στην κατσαρόλα.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share