Δευτέρα, 06 Μαΐου 2024

Κρατσανιστή τυρόπιτα με σαλάμια αέρος και κίτρινο τυρί

Η απόλυτη νοστιμιά!

8 Ιανουαρίου 2022 12:54
Κρατσανιστή τυρόπιτα με σαλάμια αέρος και κίτρινο τυρί
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Αυτή η τυρόπιτα ξεφεύγει από τα συνηθισμένα, χαρίζει, ωστόσο, μοναδική απόλαυση στον ουρανίσκο μας.

Πρόκειται για μία συνταγή τυρόπιτας με σαλάμι αέρος και άλλα 5 υλικά. Απλή, γρήγορη και νόστιμη! Παράλληλα, δοκιμάστε αυτή τη τυρόπιτα με μπεσαμέλ γιουρτιού.

Υλικά

  • 6 Φύλλα κρούστας
  • 300 γρ κίτρινο τυρί (εγώ έβαλα γραβιέρα)
  • 6 φέτες σαλάμι αέρος
  • Πάπρικα καπνιστή
  • Ελαιόλαδο
  • 1 αυγό και 3/4 του φλυτζανιού γάλα

Εκτέλεση

  • Κόβουμε τα φύλλα στρογγυλά ίσα ίσα να καλύπτουν την βάση του τηγανιού,βάζουμε ελαιόλαδο στο τηγάνι,και στρώνουμε τα τρία φύλλα.
  • Βάζουμε τα τυριά και το σαλάμι αέρος,πασπαλίζουμε με πάπρικα και κλείνουμε με άλλα τρία φύλλα κομμένα στρογγυλά.
  • Το μείγμα του αυγού και του γάλακτος είναι για 3 πίτες,οπότε βάζουμε το 1/3 και μόλις ΄πάρει χρώμα από κάτω, το τουμπάρουμε σαν ομελέτα και ψήνουμε και από την άλλη μεριά!

Τα πιο εύκολα τυροπιτάκια που φτιάξατε ποτέ

Από τα πιο νόστιμα και τραγανά τυροπιτάκια με φέτα που θα έχεις κάνει! Γίνονται εύκολα και μπορείς να τα φτιάξεις ανα πάσα ώρα και στιγμή. Ό, τι πρέπει για εσάς που δεν θέλετε να ξοδεύετε πολλή ώρα στη κουζίνα. Μην παραλέιψετε να φτιάξετε αυτή τη πεντανόστιμη ρουμελιώτικη τυρόπιτα με 5 μόνο υλικά.

Υλικά

  • 100 ml σπορέλαιο
  • 200 ml γάλα
  • 2 αυγά
  • 1 φακελάκι μπέικιν
  • 500 γρ αλεύρι γ.ο.χ.
  • 1 κουταλάκι αλάτι
  • 100 γρ βούτυρο
  • Φέτα
  • Κρόκο αυγού
  • Σουσάμι

Εκτέλεση

  • Ξεκινάμε παίρνοντας ένα μπολ και αναμειγνύουμε το λάδι με το γάλα και τα αυγά. Στην συνέχεια, βάζουμε το μπέικιν πάουντερ, το μισό περίπου αλεύρι, το αλάτι και δουλεύουμε με ένα σύρμα.
  • Έπειτα, ενσωματώνουμε το βούτυρο και σιγά σιγά το υπόλοιπο αλεύρι μέχρι που να γίνει το μείγμα μας μία ζύμη.
  • Εφόσον είναι έτοιμη η ζύμη μας, την ανοίγουμε σε φύλλο και κόβουμε πιτάκια με την βοήθεια ενός κουπατ.
  • Κόβουμε 3 λωρίδες και γεμίζουμε με φέτα που έχουμε κάνει προηγουμένως μπαστούνι στο χέρι μας.
  • Προσέχουμε να κλείσουμε καλά τα τυροπιτάκια και τα τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
  • Κατόπιν, τα αλείφουμε με κρόκο αυγού και πασπαλίζουμε με σουσάμι.
  • Τέλος, ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις, μέχρι να ροδίσουν (υπολογίστε περίπου 20-25 λεπτά).
  • Τα τυροπιτάκια μας είναι έτοιμα! Είμαστε σίγουροι ότι δεν έχει δοκιμάσει νοστιμότερα! Καλή απόλαυση!

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share