Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Του ονείρου: Στρογγυλή κιμαδόπιτα με καμαμπέρ

θα γλείφετε και τα δάχτυλά σας!

6 Ιανουαρίου 2022 20:53
Του ονείρου: Στρογγυλή κιμαδόπιτα με καμαμπέρ
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η κιμαδόπιτα είναι μία από τις πιο νόστιμες πίτες που υπάρχουν, καθώς το φύλλο σε συνδυασμό με τον κιμά και το τυρί, δημιουργούν μία εκρηκτική γεύση. Κάθε μπουκιά είναι όνειρο, που λιώνει στο στόμα και ικανοποιεί και τους πιο δύσκολους. Με την ευκαιρία δες εδώ πως θα φτιάξεις τα πιο εύκολα τυροπιτάκια.

Του ονείρου: Στρογγυλή κιμαδόπιτα με καμαμπέρ

Πως θα φτιάξεις τη νόστιμη κυμαδόπιτα

Υλικά

  • 3 κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 300 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 50 ml κονιάκ
  • 1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
  • 1/2 κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο
  • 1 φύλλο σφολιάτας
  • 1 κρόκο αυγού, ελαφρώς χτυπημένο
  • 4 κουτ. σούπας μαρμελάδα σύκο
  • 1 συσκευασία τυρί καμαμπέρ
  • 2 κουτ. σούπας μαρμελάδα βατόμουρο, για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190οC στον αέρα. Σε μια μεσαία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τον κιμά για 3΄-4΄, μέχρι να αλλάξει χρώμα ο κιμάς. Σβήνουμε με το κονιάκ, προσθέτουμε τον πελτέ, το μοσχοκάρυδο, αλατοπιπερώνουμε και ψήνουμε μέχρι να εξατμιστούν καλά όλα τα υγρά και να στεγνώσει η γέμιση. Αφήνουμε το μείγμα στην άκρη να κρυώσει.
  • Απλώνουμε τη σφολιάτα σε ελαφρώς αλευρωμένο πάγκο εργασίας και την ανοίγουμε σε ορθογώνιο 20 x 30 εκ. με τη βοήθεια ενός πλάστη. Αλείφουμε με λίγο αυγό τις άκρες της ζύμης. Απλώνουμε τη μαρμελάδα σύκο σε όλη τη ζύμη με τη βοήθεια μιας σπάτουλας και έπειτα τη γέμιση μόνο στο μισό φύλλο. Φέρνουμε τη σφολιάτα πάνω από τη γέμιση και πιέζουμε τις άκρες περιμετρικά να κολλήσουν. Ενώνουμε τις δύο άκρες της σφολιάτας σε στεφάνι. Αλείφουμε το στεφάνι με τον υπόλοιπο κρόκο του αυγού.
  • Τοποθετούμε το στεφάνι σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και με ένα ψαλίδι κουζίνας κόβουμε τη στρογγυλή πίτα ανά 3 εκ., ξεκινώντας περιμετρικά και προς τα εμπρός, χωρίς να την κόψουμε μέχρι το κέντρο. Βάζουμε το καμαμπέρ στο κέντρο και ψήνουμε για 30΄ μέχρι να ροδίσει και να φουσκώσει η σφολιάτα. Σερβίρουμε με μαρμελάδα βατόμουρο.

Πηγή: olivemagazine.gr

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share