Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Σκέτη κόλαση! Γλυκό ψυγείου με σοκολάτα και μόκα

Απόλαυση στο κόκκινο!

20 Δεκεμβρίου 2021 11:25
Σκέτη κόλαση! Γλυκό ψυγείου με σοκολάτα και μόκα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η μείξη σοκολάτας με καφέ είναι ένας από τους πιο ακαταμάχητους συνδυασμούς. Όπως ακαταμάχητο είναι και αυτό το γλυκό ψυγείου με σοκολάτα και μόκα. Αν δεν σας αρέσει ο καφές στο γλυκό, τότε δοκιμάστε ένα πιο κλασικό γλυκό ψυγείου με μπανάνα και σοκολάτα.

Υλικά

  • 4 πακέτα μονά σαβαγιάρ
  • 2 φλ. καφέ εσπρέσσο
  • 2 φακελάκια κρέμα στιγμής με γεύση σοκολάτα
  • 700 ml γάλα φρέσκο (ή όσο λέει η συσκευασία της κρέμας)
  • 350 ml φυτική κρέμα γάλακτος
  • 2 στικ καφέ εσπρέσσο στιγμής
  • 50 γρ, ζάχαρη άχνη
  • 25 γρ, κουβερτούρα γάλακτος

Διαδικασία

  • Σε ένα βαθύ πιάτο βάζουμε τον καφέ εσπρέσσο και βουτάμε τα σαβαγιάρ πολύ γρήγορα.
  • Στη συνέχεια τα βάζουμε με τη σειρά σε ένα πυρέξ 25x15 εκ. μέχρι να καλυφθεί ο πάτος με μια στρώση.
  • Ετοιμάζουμε την κρέμα στιγμής σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και την απλώνουμε πάνω στα σαβαγιάρ.
  • Βουτάμε τα υπόλοιπα σαβαγιάρ στον καφέ και τα στρώνουμε πάνω στην κρέμα μέχρι να καλυφθεί.
  • Χτυπάμε την φυτική κρέμα γάλακτος, μαζί με τα δύο στικ στιγμιαίου εσπρέσο και τη ζάχαρη άχνη, σε σφιχτή σαντιγί.
  • Απλώνουμε τη σαντιγί πάνω στα σαβαγιάρ.
  • Τρίβουμε την κουβερτούρα με ένα χοντρό τρίφτη πάνω στο γλυκό. Το σκεπάζουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο τουλάχιστον 4 ώρες να κρυώσει καλά.
 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share