Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Η απόλυτη συνταγή για νόστιμες πατάτες φούρνου με βούτυρο

Οι πατάτες όπως θα έπρεπε να είναι!

19 Δεκεμβρίου 2021 17:51
Η απόλυτη συνταγή για νόστιμες πατάτες φούρνου με βούτυρο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ποιος μπορεί να πει όχι σε ένα πιάτο νόστιμες πατάτες φούρνου; Και πόσο έξω μπορείς να πέσεις με ένα τέτοιο φαγητό; Εμείς ψάξαμε, βρήκαμε και σου παρουσιάζουμε την πιο νόστιμη συνταγή για πατάτες φούρνου με βούτυρο και δεντρολίβανο.

Δες πως θα τις φτιάξεις παρακάτω!

Υλικά

  • 20 πατάτες baby
  • 180 γρ. βούτυρο, λιωμένο
  • ¼ φλ. χυμό λεμονιού
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 5 μικρά κλαδάκια δεντρολίβανο

συνταγή φούρνου πατάτες βούτυρο

Εκτέλεση

Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 180 βαθμούς και χρησιμοποιώντας ένα κοφτερό μαχαίρι ξεκινάς να χαράσεις τις πατάτες αρκετές φορές (αφήνοντας ελάχιστη απόσταση από τη μία χαρακιά στην άλλη). Στη συνέχεια τις ρίχνεις σε κατσαρόλα με νερό που βράζει και τις αφήνεις για 10 λεπτά περίπου. Έπειτα, τις στραγγίζεις και τις τοποθετείς στο πυρίμαχο σκεύος σου.

Σε ένα μπολ αναμειγνύεις το βούτυρο με το λεμόνι και αφού το μίγμα ομογενοποιηθεί, περιχύνεις με αυτό τις πατάτες. Τέλος, αλατοπιπερώνεις, προσθέτεις τα φύλλα από 3 κλαδάκια δεντρολίβανο και ψήνεις τις πατάτες για 1 ώρα.

Πριν τις σερβίρεις, μπορείς να τις αρωματίσεις με το υπόλοιπο δενδρολίβανο. Καλή σου όρεξη!

Αυτό είναι το μυστικό για τις πιο κρεμώδεις και ζουμερές γλυκοπατάτες που φάγατε ποτέ!

Το Athensmagazine.gr σας παρουσιάζει το απόλυτο μυστικό για τις πιο κρεμώδεις, λαχταριστές και ζουμερές γλυκοπατάτες που φάγατε ποτέ. Θα γλείφετε τα δάχτυλά σας με την απίθανη γεύση.

Όσοι έχετε δοκιμάσει γλυκοπατάτες, σίγουρα θα γνωρίζετε ότι όχι μόνο είναι πιο νόστιμες από τις κανονικές, αλλά είναι επίσης και πιο υγιεινές! Στην πραγματικότητα, μια μικρή γλυκοπατάτα περιέχει το 262% της ημερήσιας συνιστώμενης δοσολογίας σε βιταμίνη Α και το 29% της ημερήσιας δοσολογίας σε βιταμίνη C. Έχουν επίσης τις διπλάσιες ίνες από τις κανονικές πατάτες.

Όταν όμως μαγειρεύουμε γλυκοπατάτες, συνήθως τις ψήνουμε στο φούρνο (ή στο φούρνο μικροκυμάτων, αν δεν έχουμε αρκετό χρόνο). Αλλά ανακαλύψαμε πρόσφατα ότι υπάρχει ένας καλύτερος τρόπος για την προετοιμασία τους και το αποτέλεσμα είναι πιο κρεμώδες και πιο γευστικό (χωρίς πρόσθετα συστατικά ή καρυκεύματα).

Αφού ξεπλύνετε και τρίψτε το εξωτερικό τους, απλά χρησιμοποιήστε ένα πιρούνι για να ανοίξετε μερικές τρύπες και βάλτε τις κατευθείαν στον ατμομάγειρα ή σε μία γάστρα. Αφήστε τις να “βγάλουν τα ζουμιά” τους και στη συνέχεια χαμηλώστε τη φωτιά και μαγειρέψτε για 6-7 ώρες.

Το αποτέλεσμα θα αξίζει τον κόπο!

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share